Η εμφάνισή της είναι ιδιαίτερα άγρια, ενώ ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Η συγκεκριμένη έκδοση διακρίνεται για τον πολύ επιθετικό σχεδιασμό της, με τα ανθρακονήματα να κάνουν παντού την εμφάνισή τους, όπως στην μάσκα, την αεροτομή και τα πλαϊνά.

Αποδίδει 550 ίππους, ενώ ζυγίζει μόλις 1.300 κιλά

Αποκαλύφθηκε η Bentley GT3

3.222 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2017)

Την αγωνιστική έκδοση της Continental GT αποκάλυψε η Bentley,η οποία θα ονομάζεται GT3.

Η συγκεκριμένη έκδοση διακρίνεται για τον πολύ επιθετικό σχεδιασμό της, με τα ανθρακονήματα να κάνουν παντού την εμφάνισή τους, όπως στην μάσκα, την αεροτομή και τα πλαϊνά. Η εμφάνισή της είναι ιδιαίτερα άγρια, ενώ ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. 
 
Στα τεχνικά μέρη, ενώ η έκδοση δρόμου, Continental GT, διαθέτει έναν W12 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων που παράγει 626 ίππους, η GT3 χρησιμοποιεί έναν 4-λιτρο V8, που διαθέτει αλλαγμένο σύστημα εξάτμισης. Επίσης είναι εξοπλισμένος με διπλό τούρμπο, όπως επίσης και με σύστημα διαχείρισης της Cosworth, που του δίνει τη δυνατότητα να αποδίδει πάνω από 550 ίππους. Για να εξασφαλίσει το άρτιο φρενάρισμα του αυτοκινήτου η Bentley δημιούργησε νέα σύστημα φρένων, προσαρμοσμένα στην GT3, ενώ έχει εγκαταστήσει επίσης και καινούριο σύστημα αναρτήσεων. 
 

Όντας ένα καθαρά αγωνιστικό αυτοκίνητο, η GT3 έχει μείνει γυμνή από εξαρτήματα που θεωρήθηκαν περιττά και θα της προσέφεραν πρόσθετο βάρος. Η Bentley Motorport χρησιμοποίησε όλη της την τεχνογνωσία για να εγκαταστήσει διάφορα μέρη από ανθρακονήματα, ενώ εσωτερικά το αυτοκίνητο έχει απογυμνωθεί. Το αποτέλεσμα είναι η GT3 να ζυγίζει μόλις 1.300 κιλά, με άλλα λόγια 944 κιλά λιγότερα απ ότι ζυγίζει η Continental GT.  
 
To διαμάντι της Bentley έχει εισέρθει ήδη σε φάση δοκιμών, οι οποίες θα διαρκέσουν 6 μήνες, ενώ αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2018. Το επίσημο ντεμπούτο του σε αγώνα είναι προγραμματισμένο για τον εναρκτήριο γύρο του 2018 Blancpain GT Series Endurance Cup, στη Μόντσα της Ιταλίας στις 21 και 22 Απριλίου. 

OPEL NEA MONTELA
test center