Η DS ετοιμάζει ένα νέο compact SUV, το οποίο θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το ΜΙΝΙ Countryman και το Audi Q2. Κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί DS3 Crossback και θα παρουσιαστεί το 2019 (στην εικόνα το DS7 Crossback).

Το DS3 Crossback θα έχει μήκος μόλις πάνω από τα 4 μέτρα και σχεδιαστικά θα συνδυάζει στοιχεία από το τωρινό DS3, αλλά και το DS7 Crossback που λανσαρίστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Το DS3 Crossback λίγο μετά από το λανσάρισμά του, θα αποκτήσει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Αυτή θα χρησιμοποιεί κινητήρα 115 ίππων και μπαταρίες 50 kWh, οι οποίες θα του χαρίζουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

DS3 Crossback το 2019

8.090 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2017)

Όπως η ΜΙΝΙ μετά το hatchback μοντέλο έφτιαξε το SUV της, το Countryman, έτσι και η γαλλική DS θα λανσάρει το 2019 το τεσσάρων μέτρων DS3 Crossback, που θα αποκτήσει άμεσα και πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Φαίνεται πως η DS ετοιμάζει ένα νέο compact SUV, το οποίο θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το ΜΙΝΙ Countryman και το Audi Q2. Κατά πάσα πιθανότητα το όχημα θα ονομαστεί DS3 Crossback και θα παρουσιαστεί το 2019, μαζί με τη νέα γενιά του Peugeot 208. Αυτά τα δύο μοντέλα θα είναι και τα πρώτα του PSA Group που θα χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα CMP.
 
Το DS3 Crossback θα έχει μήκος μόλις πάνω από τα 4 μέτρα και σχεδιαστικά θα συνδυάζει στοιχεία από το τωρινό DS3, αλλά και το DS7 Crossback που λανσαρίστηκε πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, δε θα αποτελέσει τον άμεσο αντικαταστάτη του DS3, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται παράλληλα με το νέο compact SUV.
   
Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της DS, Eric Apode, «Από τα 650.000 αυτοκίνητα που έχει πουλήσει η εταιρεία από το 2010, τα 2/3 ήταν DS3.». Συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει όλα να αναγνωρίσουμε την εξέλιξη των αγορών. Μπορούμε να δούμε την περίπτωση της ΜΙΝΙ, με μοντέλα όπως το Countryman να ανθίζουν, την ώρα που οι πωλήσεις των 3θυρων hatchback πέφτουν. Τα ίδια ισχύουν και για την Audi.».
 
Το μεγαλοστέλεχος της γαλλικής εταιρείας δήλωσε ακόμα: «Ας πούμε πως έχουμε κατά νου να είμαστε εκεί που βρίσκονται τα πιο επικερδή οχήματα και οι περισσότερες πωλήσεις, χωρίς να ξεχάσουμε τους πελάτες του DS3. Στις επόμενες γενιές των μικρών DS θα βρείτε πολλά στοιχεία που λανσαρίστηκαν στο DS3, όπως η εξατομίκευση και οι σπέσιαλ εκδόσεις.».
 
Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του νέου DS3 Crossback είναι πως λίγο μετά από το λανσάρισμά του το 2019, θα αποκτήσει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Αυτή θα χρησιμοποιεί κινητήρα 115 ίππων και μπαταρίες 50 kWh, οι οποίες θα του χαρίζουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda