Το νέο Fiat Cronos παρουσίασε και επίσημα η ιταλική εταιρεία.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να αντικαταστήσει το παλιό σεντάν της φίρμας (Linea) που ήταν βασισμένο επάνω στο Punto.

Νέο Fiat Punto σεντάν

5.095 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2017)

Το νέο Fiat Cronos παρουσίασε και επίσημα η ιταλική εταιρεία. Δείτε περισσότερα για το νέο σεντάν μοντέλο και πως συνδέεται με το γνωστό στη χώρα μας και την Ευρώπη Punto.

Παρόλο που η Fiat είναι μια ιταλική μάρκα αυτό δεν την εμποδίζει να προσφέρει τα μοντέλα της και στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, για την οποία και παρουσίασε τον αντικαταστάτη του Fiat Punto σεντάν στην Ευρωπαϊκή αγορά, δίνοντάς του ωστόσο την ονομασία Cronos.
 
Το νέο μοντέλο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι βασισμένο σε νέα πλατφόρμα, αναμένεται να αντικαταστήσει το παλιό σεντάν της φίρμας (Linea) που ήταν βασισμένο επάνω στο Punto.
 
Το Cronos το οποίο θα κατασκευαστεί από το ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζει και το Tipo, έχει μικρότερο μέγεθος και αναμένεται να μπει σε ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα της αγοράς στη Νότια Αμερική.
Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, οι σχεδιαστές έχουν δώσει μια δυναμική εικόνα, η οποία τονίζεται από τις έντονες γραμμές που βρίσκονται σε όλο το μήκος και το πλάτος του αμαξώματος. Το εμπρόσθιο μέρος μας θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Argo, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μάρκας θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του γνωστού μας Punto στην ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο η Fiat διαθέτει στην αγορά της Βραζιλίας. Περνώντας στο πίσω μέρος παρατηρούμε το ίδιο σχεδιαστικό ύφος, με έντονες νευρώσεις, ενώ όμοροφης σχεδίασης είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα.
 
Τέλος σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα πολλές πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο, η ισχύς του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα προέρχεται από δύο κινητήρες έναν 1,3 λίτρων και έναν 1,8 λίτρων για την αγορά της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο εάν και εφόσον περάσει τον Ατλαντικό θα προσφέρεται κατά πάσα πιθανότητα με τη γκάμα κινητήρων του Tipo.

Mercedes
test center