Η ισχύς του πηγάζει από έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 1,6 λτ. που παράγει 272 άλογα και 400 Nm ροπή.

Η Volkswagen αναμένεται να διαθέσει το Polo GTI R5 με τιμή που θα ξεπερνά τα 160.000 ευρώ.

Iδού το νεό Polo GTI R5

3.510 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2017)

Ο γερμανικός κολοσσός παρουσίασε το αγωνιστικό Polo GTI R5 για όσους ενδιαφέρονται να «τρέξουν» στους αγώνες ράλι. Ιδού!

Λίγο καιρό μετά την teaser εικόνα που αποκαλύφθηκε, η Volkswagen παρουσίασε το νέο Polo GTI R5 για αγωνιστική χρήση στα πρωταθλήματα ράλι.

Σε σχέση με το εργοστασιακό Polo, το αυτοκίνητο ράλι έχει εξοπλιστεί με ένα «επιθετικού» στιλ πακέτο εμφάνισης που περιλαμβάνει σπορτίφ μπροστινό προφυλακτήρα, μεγαλύτερα φτερά, μια μεγάλη πίσω αεροτομή, ελαφρείς τροχούς αλλά και μια σειρά από διάφορα εξαρτήματα ασφαλείας.
 
Η ισχύς του πηγάζει από έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 1,6 λτ. που παράγει 272 άλογα και 400 Nm ροπής σε συνεργασία με ένα 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Το 1.320 κιλών Polo GTI R5 κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, με τον γερμανικό κολοσσό αναφέρει ότι το Polo GTI R5 θα υιοθετήσει την μεγάλη αγωνιστική παράδοση της εταιρείας ενώ την όλη προσπάθεια την έχει αναλάβει ο τεχνικός διευθυντής της μάρκας, κ. Francois-Xavier Demaison.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η Volkswagen αναμένεται να διαθέσει το Polo GTI R5 με τιμή που θα ξεπερνά τα 160.000 ευρώ ενώ το ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει το επόμενο φθινόπωρο.
 

peugeot
NISSAN