Στην εικόνα βλέπετε την Porsche 911 Τurbo S.

Επιβεβαιώθηκε ο ερχομός της υβριδικής 911

2.031 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2017)

Ο ερχομός μιας ηλεκτροκίνητης Porsche 911 είχε διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο πλέον έχουμε την επίσημη επιβεβαίωση, η οποία ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στα διεθνή μέσα ο CEO  της αυτοκινητοβιομηχανίας Oliver Blume αποκάλυψε πως οι μηχανικοί της εταιρείας στην Στουτγκάρδη εργάζονται ήδη σε μια plug-in υβριδική εκδοχή της 911, η οποία και αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της τέσσερα περίπου χρόνια μετά το λανσάρισμα του ανανεωμένου μοντέλου.
 
Αν λάβουμε υπόψη πως η νέα 992 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, τότε η φιλική προς το περιβάλλον έκδοσή της έχει προγραμματιστεί να φτάσει μεταξύ του 2023 και του 2024.
«Θα είναι πολύ σημαντικό για την 911 να έχει μια plug-in υβριδική έκδοση», δήλωσε ο υπεύθυνος της Porsche, προσθέτοντας ότι παρόλο που δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως για τη δημιουργία της, η γνώμη του είναι ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί».
 
Σύμφωνα με τον Blume, η νέα 911 έχει αναπτυχθεί από την πρώτη μέρα πάνω σε μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να φιλοξενήσει και ένα πακέτο μπαταριών και όταν αυτή έρθει θα είναι σε θέση να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 69 χιλιόμετρα.  

ELASTIKA 2024
OPEL