Η Tesla ανακοίνωσε πως όλα τα νέα Model S και Model X θα έχουν ως στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης.

Τετρακίνητα τα νέα Tesla

2.747 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2017)

Η Tesla αποφάσισε να σταματήσει τις πισωκίνητες εκδόσεις των Model S και Model X και έτσι εφεξής όλα τα νέα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας θα διαθέτουν σύστημα δύο ηλεκτρικών μοτέρ, που θα τα καθιστά τετρακίνητα.

Η Tesla ανακοίνωσε πως όλα τα νέα Model S και Model X θα έχουν ως στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης. Μόλις πριν τρία χρόνια ο Elon Musk παρουσίασε το set-up των διπλών ηλεκτροκινητήρων και πλέον αυξάνονται γοργά τα Tesla Model S και Model X που παραγγέλνονται ως 4κίνητα.
 
Επιπλέον, η τετρακίνηση επέτρεψε στα δύο μοντέλα να σπάσουν τα χρονόμετρα στις μετρήσει επιτάχυνσης. Ίσως για αυτό η Tesla αποφάσισε να καταργήσει τις πισωκίνητες εκδόσεις των Model S και Model X. Στο σχετικό δελτίο τύπου η εταιρεία αναφέρεται στα πλεονεκτήματα στο κράτημα, αλλά και την χρήση σε παντός καιρού συνθήκες.
   
Ξεκαθαρίζεται, πάντως, πως η έλλειψη της πίσω κίνησης δε σημαίνει πως όλα τα Model S και Model X εστιάζουν στις επιδόσεις αντί στην υψηλή αυτονομία. Για όσους θέλουν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα με μία φόρτιση, παραμένουν τα Model S και Model X στην έκδοση 100D, η οποία προσφέρει αυτονομία 539 χλμ. και 474 χλμ. αντίστοιχα.
 
Η απόφαση της Tesla σημαίνει πως το Model 3 θα είναι το μοναδικό πισωκίνητο μοντέλο της γκάμας. Ωστόσο κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, θα παρουσιαστεί και αυτό με τη σειρά του, με σύστημα δύο ηλεκτρικών μοτέρ, που θα το καταστίσουν τετρακίνητο.

AUTOFIT PASXA
4green