Πάνω από 75.000 αυτοκίνητα της Nissan κυκλοφορούν στους δρόμους του πλανήτη εφοδιασμένα με το σύστημα ProPilot.

Το ProPilot Assist ενεργοποιείται/απενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού που βρίσκεται στο τιμόνι.

Οι ενδείξεις και λειτουργίες του συστήματος εμφανίζονται στη οθόνη του πίνακα οργάνων.

Πάνω από 75.000 μοντέλα Nissan με ProPilot (+vid)

2.891 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2018)

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Nissan γνωστοποίησε πως έχει πουλήσει πάνω από 75.000 οχήματα εξοπλισμένα με την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης ProPilot Assist.

Η τεχνολογία ProPilot αποτελεί μέρος του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. «Το ProPILOT είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία και ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για τα πλήρως αυτόνομα οχήματα που εντάσσονται στο όραμα Nissan Intelligent Mobility», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, Daniele Schillaci.
 
Η τεχνολογία ProPilot της Nissan επιτρέπει στα οχήματα να λειτουργούν αυτόνομα κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε μια λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο, βοηθώντας έτσι στην ασφαλέστερη οδήγηση και διευκολύνοντας το έργο του οδηγού σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας ή σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
 

Χρησιμοποιώντας μια προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της φίρμας, το ProPilot κατανοεί τις οδικές και κυκλοφοριακές καταστάσεις και εκτελεί ακριβείς κινήσεις στο σύστημα διεύθυνσης, επιτρέποντας στο όχημα να κινείται με φυσικό τρόπο, προσφέροντας την αίσθηση μιας απόλυτα φυσιολογικής οδήγησης. Σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο σύστημα ενεργοποιείται και απενεργοποιείται εύκολη μέσω ενός διακόπτη στο τιμόνι.
 
Η Nissan παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το ProPilot τον Αύγουστο του 2016, στο Serena minivan. Το σύστημα ενσωματώθηκε στο ανανεωμένο Nissan X-Trail, όπως  και στο νέο Nissan Leaf, ενώ υπογραμμίζουμε πως η Nissan έχει πουλήσει περισσότερα από 72.000 οχήματα εφοδιασμένα με ProPilot στην Ιαπωνία. Πέραν αυτού, με ProPilot θα εφοδιάζονται το νέο Leaf και το ανανεωμένο Qashqai που θα κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους.
 

SPRING SEAT
NISSAN