Η επιστροφή του κλασικού Land Rover Defender είναι γεγονός.

Αν και το 2016 η φίρμα είχε πει ότι το κλασικό Defender δεν θα επέστρεφε ποτέ στην παραγωγή, φαίνεται πως λόγο της 70ης επετείου του που θα γιορτάσει φέτος άλλαξε άποψη.

Το νέο έργο της Land Rover είναι εξοπλισμένο με αναβαθμισμένα φρένα και βελτιωμένα αμορτισέρ.

Στην παραγωγή το Defender

3.785 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2018)

Η επιστροφή του κλασικού Land Rover Defender είναι γεγονός καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε με κάθε επισημότητα την επιστροφή του μοντέλου.

Αν και το 2016 η φίρμα είχε πει ότι το κλασικό Defender δεν θα επέστρεφε ποτέ στην παραγωγή, φαίνεται πως λόγο της 70ης επετείου του που θα γιορτάσει φέτος άλλαξε άποψη και θα κατασκευάσει μια ειδική περιορισμένων μονάδων έκδοση του μοντέλου.
 
Η ειδική έκδοση του Defender υποστηρίζεται από ένα V8 κινητήρα 5.0 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 405 ίππους, αποτίοντας φόρο τιμής στα μοντέλα της φίρμας που ήταν εξοπλισμένα με κινητήρες V8. Σύμφωνα με ισχυρισμούς της φίρμας το νέο αυτοκίνητο είναι το γρηγορότερο και το ισχυρότερο Defender που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ενώ υπογραμμίζει πως ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο ZF κιβώτιο οκτώ σχέσεων.  Επιπλέον διαθέσιμος θα είναι και ένας πετρελαιοκινητήρας TDCi αλλά και ένα κιτ ανάρτησης και πέδησης υψηλής απόδοσης.
 
Με τον V8 κινητήρα το μοντέλο έχει τη δυνατότητα να φτάσει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 5.6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα του SUV να ξεπερνά τα 171 χλμ./ώρα.
Το νέο έργο της Land Rover είναι εξοπλισμένο με αναβαθμισμένα φρένα και βελτιωμένα αμορτισέρ, ενώ εφοδιάζεται με 18αρες ζάντες και ελαστικά παντός εδάφους. Για το μοντέλο θα προσφερθούν οκτώ χρώματα σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος , ενώ όλα τα μοντέλα της ειδικής έκδοσης θα έχουν αλουμινένιες χειρολαβές στις πόρτες, αλουμινένιο καπάκι πλήρωσης καυσίμου αλλά και τα γράμματα Defender στο μπροστινό μέρος του καπό.
 
Από κει και πέρα στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα Recaro, ενώ το ταμπλό και το εσωτερικό των θυρών του είναι καλυμμένα από δέρμα. Τέλος στο εσωτερικό έχει πάρει θέση και ένα σύστημα ψυχαγωγίας, που συνοδεύεται από οθόνη αφής.
 
Ολοκληρώνοντας να αναφέρουμε πως μόνο 150 μονάδες του συγκεκριμένου μοντέλου θα κατασκευαστούν, με το κόστος απόκτησης να κάνει εκκίνηση από τις 150.000 λίρες (περίπου 168.600 ευρώ).  

PEIRAIOS LEASING
NISSAN