Η Jeep παρουσίασε την ειδική έκδοση Grand Cherokee S εφοδιάζοντας την με πλούσιο εξοπλισμό και σπορτίφ στοιχεία εντός και εκτός καμπίνας.

Το Grand Cherokee S θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία μηχανικά σύνολα, 1 diesel και 2 βενζίνης, απόδοσης έως και 352 ίππων.

Νέο Jeep Grand Cherokee S

6.223 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2018)

Η Jeep πλαισιώνει τη γκάμα του Grand Cherokee με μια ειδική S έκδοση, η οποία έρχεται με αισθητικές παρεμβάσεις, που την διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες, και πλούσιο εξοπλισμό.

Το Grand Cherokee S παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα για τις αγορές της Ευρώπης έχοντας στη φαρέτρα του πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και πλήθος διαφορών στο εξωτερικό, που προσδίδουν έναν πιο αθλητικό χαρακτήρα σε συνδυασμό πάντα με τις off-road καταβολές του μοντέλου.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στο εξωτερικό, η έκδοση S έρχεται με ζάντες 20 ιντσών, μαύρες στιλπνές λεπτομέρειες στη γρίλια και τον υπόλοιπο πρόβολο, φιμέ τζάμια με μαύρο χρωμιωμένο περίγραμμα και διπλή απόληξη εξάτμισης σε σκούρο νίκελ χρώμα. Σημειώνουμε μάλιστα πως το Grand Cherokee S έχει στην παλέτα του 10 χρωματικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου και του σκούρου βυσσινί «Sangria Metallic Clear Coat».
 

Περνώντας στο εσωτερικό το σκηνικό δεν αλλάζει σε μεγάλο βαθμό, με πλήθος σκούρων λεπτομερειών. Ειδικότερα, στο ταμπλό συναντούμε ξύλινες ενθέσεις μαύρου χρώματος και δερμάτινες επενδύσεις με μαύρες ραφές σε αρκετά σημεία, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί η προσθήκη επενδεδυμένων με δέρμα Nappa καθισμάτων τύπου SRT από τη Mopar που δίνουν μια πιο σπορτίφ αίσθηση στην καμπίνα.

Σε επίπεδο εξοπλισμού το Grand Cherokee S έρχεται με πολλά καλούδια, έχοντας στάνταρ μεταξύ άλλων τα: σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8,4 ιντσών, ηχοσύστημα της Apline απόδοσης 506 Watt, πανοραμική ανοιγόμενη οροφή, θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα και διζωνικό κλιματισμό, σύστημα αυτόματα προσαρμοζόμενης ταχύτητας (adaptive cruise control, σύστημα υποβοήθησης για αποφυγή ακούσιας αλλαγής λωρίδας κ.λπ.

Τέλος, όσον αφορά στη γκάμα των μηχανικών συνόλων η ειδική έκδοση του Grand Cherokee θα διατίθεται στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου με τρεις κινητήρες, έναν diesel και δύο βενζίνης, οι οποίοι θα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Βάση θα αποτελεί ο 3-λιτρος Multijet II turbo diesel κινητήρας ισχύος 250 ίππων, με αμέσως επόμενη λύση βάσει κυβισμού, τον ατμοσφαιρικό V6 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,6 λτ. με απόδοση 286 αλόγων. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται ο «κτηνώδης» HEMI V8 βενζινοκινητήρας των 5.700 κ.εκ. που αποδίδει 352 άλογα, ενώ σημειώνουμε πως υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς θα είναι το σύστημα Quadra-Drive II με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, που μπορεί να λειτουργήσει σε 5 modes: Auto (αυτόματο), Snow (χιόνι), Sand (άμμος), Mud (λάσπη) και Rock (πετρώδες έδαφος).

NEO TRAFIC
skoda