Αυτή είναι η πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το πως μπορεί να μοιάζει το μικρό μοντέλο της Jeep.

Μικρό Jeep προ των πυλών;

6.858 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2018)

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τη Jeep να λανσάρει ένα νέο μικρό μοντέλο, βασισμένο στο πάτωμα των Fiat 500 και Panda. Δείτε πότε θα παρουσιαστεί η τελική απόφαση, αλλά και τι λέει ο CEO της Jeep για το ενδεχόμενο λανσάρισμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαδίδονται φήμες για την παρουσίαση ενός μικρού crossover μοντέλου από τη Jeep, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση υπάρχει επιβεβαίωση δια του CEO της Jeep, κου Mike Manley, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως οι άνθρωποι της εταιρείας εργάζονται ήδη πάνω σε αυτό το πλάνο.

Το νέο crossover/SUV της Jeep  θα τοποθετηθεί στη γκάμα της κάτω από το Renegade και θα αποτελέσει το μικρότερο μοντέλο που έχει βγάλει η φίρμα. Υπενθυμίζουμε πως ο Manley είχε δηλώσει στο παρελθόν πως στη γκάμα της φίρμας, θα κάνει την εμφάνισή του ένα μικρότερο του Renegade μοντέλο, το οποίο όταν τελικά μπει στην παραγωγή, θα χαρακτηριστεί αυτό από τις πολύ καλές off road δυνατότητές του, κάτι που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της εταιρείας.
 

To «baby Jeep», όπως έχει βαπτιστεί από τον διεθνή Τύπο, θα έχει μήκος κάτω από 4 μέτρα όντας βασισμένο στην Mini πλατφόρμα της FCA η οποία χρησιμοποιείται ήδη στα Fiat 500 και Panda, αλλά και στην Lancia Ypsilon. Επίσης, πληροφορίες από ιταλική εφημερίδα που ανήκει στον όμιλο Exor (σ.σ. πρώην μεγαλομέτοχος της FCA) αναφέρουν πως η παραγωγή του μοντέλου θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Πομιλιάνο λίγο έξω από τη Νάπολη της Ιταλίας.

Τέλος, σημειώνουμε πως η απόφαση για το επικείμενο λανσάρισμα του baby Jeep αναμένεται να δημοσιευτεί τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν και η FCA θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την πεναετίας 2018-2022. 

Πιστεύετε ότι μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση για ένα τόσο μικρό μοντέλο; Και αν ναι, μπορεί να διατηρήσει το DNA της Jeep, που προστάζει να μπορεί να πηγαίνει παντού; Τι λέτε;

Mercedes
moto