Fiesta θα θυμίζει πολύ και ο εσωτερικός διάκοσμος.

Συγκεκριμένα, η κεντρική κονσόλα είναι σχεδόν ίδια.

To εσωτερικό του Focus

5.866 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2018)

Στην δημοσιότητα ήρθαν οι πρώτες διαρροές που αποκαλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας του νέου Ford Focus. Σε ποιο μοιάζει; Πάρτε μάτι.

Oι πρώτες εικόνες από τον εσωτερικό διάκοσμο του Ford Focus διέρρευσαν στο διαδίκτυο λίγους μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση του τον Απρίλιο.

Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Ford θα διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο από το απερχόμενο, ώστε να προσφέρει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Χάρη στη νέα σχεδίαση του αμαξώματος, θα έχει καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά, ενώ αισθητικά θα ακολουθήσει τη λογική του νέου Fiesta.
 
Όπως μπορείτε να δείτε, Fiesta θα θυμίζει πολύ και ο εσωτερικός διάκοσμος αφού οι διαφορές της καμπίνας του Focus με το «μικρό» της Ford είναι λιγοστές. Συγκεκριμένα, η κεντρική κονσόλα είναι σχεδόν ίδια με τους αεραγωγούς να έχουν αλλάξει σχήμα ενώ το μάτι πέφτει στην μεγάλη οθόνη infotainment. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τα υλικά κατασκευής στην καμπίνα θα είναι «premium», κάτι που ίσως ανεβάσει λίγο την τιμή του.

Σε συνέχεια των ομοιοτήτων με το Fiesta, το 4ης γενιάς Focus θα διαθέτει διαφορετικές εκδόσεις, την σπορτίφ ST-Line και την πολυτελή Vignale, ενώ και εδώ θα υπάρξει η Active εκδοχή που θυμίζει crossover. Ενδιαφέρον θα έχει να επιβεβαιωθεί η φήμη που θέλει την έκδοση Active να παίρνει προαιρετικά σύστημα 4κίνησης, το οποίο θα προέρχεται από το Focus RS.

Στη βάση της γκάμας θα είναι φυσικά ο 1,0 EcoBoost κινητήρας, ενώ επόμενη επιλογή βενζίνης θα είναι ο νέος 3κύλινδρος EcoBoost των 1,5 λίτρων. Οι επιλογές σε πετρέλαιο θα είναι κατά τα γνωστά στα 1,5 και 2,0 λίτρα, ενώ θα υπάρχει η επιλογή για αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

To εμπορικό λανσάρισμα του νέου Ford Focus αναμένεται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center