Το Opel Crossland X ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην αγορά.

«Έσπασε» 100άρα το Opel Crossland X

4.162 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2018)

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της εμπορικής του πορείας, το Opel Crossland X σπάει το φράγμα των 100.000 πωλήσεων στην Ευρώπη χαράσσοντας καλή πορεία που αναμένεται να συνεχιστεί και μελλοντικά.

Το Crossland X ήταν το πρώτο project συνεργασίας μεταξύ Groupe PSA και Opel, που ξεκίνησε ανάμεσα στις δύο εταιρίες το 2012. Το αυτοκίνητο μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική δομή με το Citroën C3 Aircross, ενώ και τα δύο μοντέλα παράγονται στο εργοστάσιο της Σαραγόσα στην Ισπανία.
 
Στο πεδίο της τεχνολογίας, το Crossland X προσφέρει μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert) και Σύστημα Προειδοποίησης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Ανίχνευση Πεζού Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), υψηλής τεχνολογίας προβολείς full LED, Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180 μοιρών (Panoramic Rear View Camera) και Σύστημα Αναγνώρισης Πλευρικού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert).
 
 
Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα του Opel Crossland X, η γκάμα του μοντέλου απαρτίζεται από δύο κινητήρες βενζίνης κυβισμού 1,2 λτ., ο ένας με turbo που αποδίδει 110 ίππους και ο ατμοσφαιρικός με 81 άλογα, οι οποίοι συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, είτε με αυτόματο 6άρι. Στο ντίζελ, η μάρκα προσφέρει το μοντέλο της αποκλειστικά με τον 1.600άρη turbo κινητήρα ισχύος 99 ίππων ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Οι τιμές για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από τις 15.950 ευρώ, ενώ για τα ντίζελ από τις 18.950 ευρώ.
 
Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως το Crossland X είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας SUV Opel X, δίπλα στο Mokka X και το Grandland X, ενώ όσον αφορά στην αγορά της Γερμανίας τα τρία μοντέλα ήρθαν πρώτα στην κατηγορία SUV, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μεταφορών - Federal Motor Transport Authority (KBA) το πρώτο δίμηνο της χρονιάς.

NEO PROACE
NISSAN