Πάνω στη νέα γενιά του Nissan Qashqai εργάζεται η ιαπωνική εταιρεία.

Η νέα γενιά του μοντέλου θα βασιστεί σε μια νέα έκδοση της πλατφόρμας CMF.

Με δύο υβριδικά συστήματα το νέο Nissan Qashqai

10.443 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2018)

Πάνω στη νέα γενιά του Qashqai φαίνεται πως εργάζεται η Nissan, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για την ενσωμάτωση δύο νέων υβριδικών επιλογών από το λανσάρισμα του δημοφιλούς στην ελληνική αγορά μοντέλου.

Το νέο Nissan Qashqai αναμένεται να δεχτεί τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρισμού, χωρίς ωστόσο να προσφέρει στη γκάμα του μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η Nissan έχει πάρει την απόφαση να βασίσει την τρίτη γενιά του SUV της σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, η οποία δεν αποκλείεται να αποτελέσει πεδίο δημιουργίας και για τα επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας.
 
Όσον αφορά στο Qashqai, η επόμενη γενιά του μοντέλου θα βασιστεί σε μια νέα έκδοση της πλατφόρμας CMF (Common Module Family), η οποία μπορεί να φιλοξενήσει υβριδική τεχνολογία. Το πιο πιθανό σενάριο είναι το Qashqai να προσφερθεί με δύο μορφές υβριδικών συστημάτων και συγκεκριμένα το καινοτόμο σύστημα ePower της Nissan, καθώς και την plug-in υβριδική τεχνολογία από τη Mitsubishi.
Μάλιστα έχουν υπάρξει αναφορές που λένε πως τα δύο υβριδικά συστήματα που θα είναι διαθέσιμα στη νέα γενιά του δημοφιλούς SUV, δεν αποκλείεται να αποτελέσουν το τέλος των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων, οι πωλήσεις των οποίων έχουν σημειώσει πτώση.
 
Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε πως το νέο Nissan Qashqai θα έρθει εξοπλισμένο με περισσότερα τεχνολογικά συστήματα , ένα από τα οποία θα είναι το ProPilot, ενώ θα εφοδιάζεται και πιο προηγμένα συστήμα διασυνεδισμότητας.
 
Τέλος, σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, οι σχεδιαστές της ιαπωνικής φίρμας αναμένεται να του δώσουν νέα στοιχεία διαφοροποιώντας το σε μεγάλο βαθμό από το υπάρχον. Πιο συγκεκριμένα, θα υιοθετηθεί πιο αιχμηρή σχεδίαση με «κοφτερά» φωτιστικά σώματα τα οποία θα πλαισιώνουν την μεγάλη Vmotion μάσκα, ενώ η συνολική εικόνα στον πρόβολο αποπνέει την εικόνα... καρχαρία, σύμφωνα πάντα με την ψηφιακή πρόταση του Avarvarii. 

Η νέα τρίτη γενιά του ιαπωνικού μικρομεσαίου SUV αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2020.

Toyota
moto