Η Alfa Romeo λάνσαρε τις ειδικές, περιορισμένης παραγωγής, εκδόσεις NRing για τις Giulia και Stelvio, που θα διατεθούν σε 108 μονάδες ως φόρο τιμής στην πορεία 108 ετών της ιταλικής φίρμας.

Έκλεισε 108 χρόνια η Alfa Romeo

4.039 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2018)

Χθες, 24 Ιουνίου, η Alfa Romeo έγινε 108 ετών σηματοδοτώντας μια ιδιαίτερη επέτειο μετά και το λανσάρισμα των ειδικών εκδόσεων NRing των Giulia Q και Stelvio Q.

Στις 24 Ιουνίου, η Alfa Romeo έγινε 108 ετών. Στην πραγματικότητα, το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε το σήμα A.L.F.A. πάνω στο ψυγείο του, η 24 HP, σχεδιάστηκε πριν από την ίδρυση της Anonima Lombarda Fabbrica στις 24 Ιουνίου του 1910. Η ιστορία 108 ετών της Alfa Romeo χαρακτηρίζεται από αγώνες και συνεχή ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου, στοιχεία που είναι μέρος του DNA της μάρκας. Αυτό το DNA, αντικατοπτρίζεται σήμερα στα ειδικά χρώματα των περιορισμένης παραγωγής εκδόσεων Nürburgring: Giulia Quadrifoglio NRing και Stelvio Quadrifoglio NRing που θα διατεθούν σε 108 μονάδες.

Εκτός από τις εκδόσεις Nürburgring, αυτή η σεζόν σημαδεύτηκε από τη μεγάλη επιστροφή της Alfa Romeo στις πίστες της Formula 1 και το Museo Storico di Arese, για να γιορτάσει τα γενέθλια της μάρκας, της ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το "cuore sportivo", την αθλητική της καρδιά. Γι` αυτή την περίσταση μια εκθεσιακή C37 Alfa Romeo Sauber F1 Team, θα βρίσκεται στο "La Macchina del Tempo", για να αναδείξει τη σχέση του παρελθόντος, με το παρόν και το μέλλον της μάρκας. 
 

Στο μουσείο στο Arese επίσης, εκτίθεται μόνιμα, η "Alfetta" 158 με την οποία ο Nino Farina κέρδισε το πρώτο Πρωτάθλημα Formula 1 το 1960 αλλά και η 159 με την οποία ο Juan Manuel Fangio επανέλαβε την επιτυχία το επόμενο έτος. Για να δημιουργηθεί η σωστή ατμόσφαιρα, δεν θα υπάρχει μόνο η γοητευτική C37, αλλά και οι πρωτότυπες φόρμες που φόρεσαν οι οδηγοί της ομάδας της Alfa Romeo Sauber F1, Charles Leclerc και Marcus Ericsson, στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος F1 του 2018, οι οποίες θα είναι υπογεγραμμένες από τους ίδιους.

Τέλος, σημειώνουμε πως στο Museo Storico εκτίθεται και το βραβείο Compasso d`Oro ADI, ένα εκ των πιο έγκυρων βραβείων σχεδιασμού παγκοσμίως, το οποίο απονεμήθηκε στην Alfa Romeo Giulia από μια ομάδα εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων, σχεδιαστών, κριτικών, ιστορικών και δημοσιογράφων και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της μεγάλης της επιτυχίας.

Toyota
moto