Δοκιμάζουμε το Opel Mokka X στην αυτόματη δικίνητη έκδοση με τον 1.600άρη turbo diesel κινητήρα ισχύος 136 ίππων.

Η καμπίνα του Opel Μokka X διαθέτει πολύ καλή απτή ποιότητα υλικών, γερή συναρμογή και αντίστοιχα καλό φινίρισμα.

Δοκιμή: Αυτόματο Opel Mokka

10.085 Επισκέψεις στο άρθρο (11/8/2018)

Ο συνδυασμός του 1.600άρη diesel των 136 ίππων, με το 6αρι αυτόματο κιβώτιο, στο Opel Mokka X, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή γι` αυτούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα ετησίως και συγχρόνως αναζητούν την ευκολία στη χρήση.

Η έκδοση του Mokka X που δοκιμάζουμε είναι η ιδανική για αυτούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα ετησίως (είναι diesel) και αναζητούν την άνεση (έχει αυτόματο κιβώτιο). Ας τη δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά. Αναφορικά με την τιμή, είναι διαθέσιμη στην πλούσια έκδοση X-Clusive, που κοστίζει 30.200 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία, όπως το πακέτο συστημάτων ασφαλείας Opel Eye, προειδοποίηση απόκλισης από λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση σύγκρουσης και ένδειξη απόστασης προπορευόμενου οχήματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, cruise control, προβολείς ομίχλης, σύστημα multimedia με οθόνη αφής 8, καθώς και την υπηρεσία προσωπικού συμβούλου Opel OnStar.

Κινητήρας-Κιβώτιο: Καλός συνδυασμός
Ο diesel κινητήρας του Mokka X έχει απόδοση 136 ίππων στις 3.500-4.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του αγγίζει τα 320 Nm στις 2.000 με 2.250 σ.α.λ. Στο μοντέλο της δοκιμής συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, που θα το θέλαμε λίγο πιο γρήγορο στις αλλαγές, ωστόσο τα καταφέρνει καλά και σε τελική ανάλυση επιτυγχάνονται και καλές επιδόσεις (τα 60-100 χλμ/ώρα με kickdown έρχονται σε 5,5 δλ., ενώ τα 80-120 χλμ/ώρα σε 7,6 δλ.. Τέλος, από πλευράς κατανάλωσης υπολογίστε περίπου στα 6,4 λτ./100 χλμ..

Στο δρόμο: Aνετο και σβέλτο
Το Mokka Χ ξεχωρίζει με την άνετη οδική συμπεριφορά που παρέχει σε κάθε είδους οδόστρωμα, με την  ανάρτηση να φιλτράρει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, παρέχοντας πολύ καλή ποιότητα κύλισης και περιορίζοντας τις κλίσεις σε δρόμο με στροφές. Από την άλλη στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο είναι άνετο και ευθύβολο και μόνο σε υψηλές ταχύτητες γίνονται αισθητοί κάποιοι αεροδυναμικοί θόρυβοι. Σε γενικές γραμμές το Mokka είναι φιλικό ακόμα και από την πρώτη επαφή, ενώ οι compact διαστάσεις δεν σας δυσκολέψουν καθόλου στο αστικό περιβάλλον.

Η άποψή μας
Συνολικά το Mokka X αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή, με την απόδοση του κινητήρα, την οδική συμπεριφορά και την ποιότητα κατασκευής να ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό. Από εκεί και πέρα η τιμή των 30.200 ευρώ αφορά την πιο πλούσια έκδοση που περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και τα συστήματα ασφάλειας της γκάμας.

Toyota
test center