Την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου Audi ΤΤ έκανε η φίρμα.

Το μοντέλο έρχεται με ελάχιστες διαφορές στον εξωτερικό σχεδιασμό αλλά νέους κινητήρες στη γκάμα των μηχανικών συνόλων.

Το ανανεωμένο ΤΤ θα προσφερθεί τόσο σε coupe όσο και σε roadster.

Το ενημερωμένο ΤΤ θα εφοδιαστεί με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 2.0-λίτρων και θα έρθει σε τρεις εκδόσεις και συγκεκριμένα στις 40 TFSI, 45 TFSI και 45 TFSI Quattro

Η καμπίνας χαρακτηρίζεται από το virtual cockpit.

Ανανεωμένο Audi TT

11.653 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2018)

Την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου Audi ΤΤ έκανε η φίρμα, το οποίο έρχεται με ελάχιστες διαφορές στον εξωτερικό σχεδιασμό αλλά νέους κινητήρες στη γκάμα των μηχανικών συνόλων.

Ξεκινώντας από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά το ανανεωμένο ΤΤ, που θα προσφερθεί τόσο σε coupe όσο και σε roadster, έχει πολύ μικρές διαφορές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Το «παρών» στο εμπρόσθιο μέρος δίνει η 3D εξάγωνη singleframe γρίλια, δεξιά και αριστερά της οποίες έχουν λάβει θέση δύο μεγάλοι αεραγωγοί, αλλά και ένα «κοφτερό» χείλος που βοηθά στην αεροδυναμική. Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου, ενώ στο πίσω μέρος και εκεί η εικόνα παραμένει αμετάβλητη.
 
Περνώντας στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων το φρεσκαρισμένο ΤΤ θα εφοδιαστεί με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων σε τρεις εκδόσεις και πιο συγκεκριμένα στις 40 TFSI, 45 TFSI και 45 TFSI Quattro. Στη βάση της γκάμας θα πάρει θέση η έκδοση 40 TFSI η οποία αποδίδει 197 ίππους και 320 Nm ροπής, ενώ τα μοντέλα 45 TFSI και TFSI Quattro θα έχουν ισχύ 245 αλόγων και ροπή στρέψης 372 Nm. Να σημειωθεί πως ο ίδιος κινητήρας στην πιο ισχυρή έκδοση, αυτή του Audi TTS θα προσφέρει 306 ίππους και 400 Nm ροπής.

Τα μπροστοκίνητα 40 TFSI και 45 TFSI θα μπορούν να προσφερθούν είτε με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων (S Tronic), ενώ το S Tronic είναι το μόνο διαθέσιμο κιβώτιο ταχυτήτων για το 45 TFSI Quattro και TTS.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η Audi έχει μεγαλώσει και τον βασικό εξοπλισμό του ανανεωμένου μοντέλου. Πλέον όλοι οι ιδιοκτήτες θα έχουν στη διάθεσή τους θερμαινόμενους καθρέπτες, αισθητήρες βροχής, αισθητήρες που θα ρυθμίζουν τα φώτα και ένα τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια, με το τελευταίο να αποτελεί ένα μέρος της καμπίνας που χαρακτηρίζεται από το virtual cockpit. Επιπλέον μέρος του βασικού εξοπλισμού είναι οι φωτισμένες θύρες USB και η σύνδεση με Bluetooth, όπως και οι 17αρες ζάντες στο ΤΤ και οι 18αρες ζάντες στο ΤΤS, αν και όποιος επιθυμεί κάτι περισσότερο μπορεί να επιλέξει τροχούς 19 ή και 20 ιντσών.
 
Εκτός από τα στάνταρ μοντέλα η γερμανική φίρμα θα προσφέρει επιπλέον και δύο ειδικές εκδόσεις με τη μία να ονομάζεται «Audi TT 20 years» από την οποία θα παραχθούν μόλις 999 μονάδες αλλά και μια ακόμα ειδική έκδοση του TT S, που θα είναι εξοπλισμένη με το πακέτο S line. Μέσω αυτών των δύο μοντέλων η Audi θέλει να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου.
 
Τέλος αναφορικά με τις τιμές να πούμε πως το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στις γερμανικές αντιπροσωπείες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τέταρτο τρίμηνο του 2018 με τις προπαραγγελίες να αρχίζουν στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Η τιμή εκκίνησης για το TT coupe είναι 35.050 ευρώ ενώ το roadster ξεκινά από 37.500 ευρώ. Τα TTS coupe και roadster ξεκινούν από 54.500 ευρώ  και 57.500 ευρώ αντίστοιχα.    

Mercedes
test center