Προ των πυλών το ανανεωμένο Fiat 500X

4.565 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2018)

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Fiat 500X, το οποίο εμφανίζεται φρεσκαρισμένο αισθητικά με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο και για αλλαγές σε κινητήρες και εσωτερικό.

Το Fiat 500X ακολουθεί όπως όλα δείχνουν το δρόμο που χάραξε το αδελφό μοντέλο Jeep Renegade (σ.σ. το ανανεωμένο Renegade παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγες εβδομάδες) με τις πρώτες ανεπίσημες εικόνες να κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας σχεδόν ολοκληρωτικά την εξωτερική του σχεδίαση. Η  επίσημη παρουσίαση του μοντέλου είναι θέμα ημερών σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από το εξωτερικό, ωστόσο με τούτες τις εικόνες παίρνουμε μια πρώτη γεύση από όσα θα ακολουθήσουν.

Σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι, λοιπόν, το ανανεωμένο Fiat 500X ενσωματώνει στοιχεία από το μικρότερο 500, με προεξάρχον στοιχείο τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αλλά και τους φρεσκαρισμένους σχεδιατικά προφυλακτήρες. Κατά τα άλλα οι γραμμές και καμπύλες του μικρού SUV παραμένουν γνώριμες, ενώ δεδομένη θεωρείται και η ανανέωση του εσωτερικού αντλώντας στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της ιταλικής φίρμας.
 

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης, όμως, δεν είναι μόνο οι αλλαγές στην εμφάνιση του 500X, αλλά και η ένταξη μερικών νέων μηχανικών συνόλων στην γκάμα. Αναλυτικότερα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την ενσωμάτωση downsized κινητήρων με επικρατέστερη επιλογή τον 1.000άρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα ισχύος 120 ίππων, ο οποίος βρίσκεται και στη βάση της γκάμας του Jeep Renegade. 

Από εκεί και έπειτα πηγές από το ιταλικό στρατόπεδο κάνουν λόγο και για τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,33 λτ. απόδοσης 180 ίππων και 270 Nm ροπής. Και τα δύο προαναφερθέντα σύνολα αποτελούν μέλη της «οικογένειας» Global Small Engine (GSE) του FCA Group, η οποία είναι γνωστή και ως Firefly. Περνώντας στο ντίζελ, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές με τη Fiat να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους turbo κινητήρες 1,6 και 2,0 λτ. οι οποίοι ωστόσο έχουν αναβαθμιστεί ούτως ώστε να συμβαδίζουν με τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων WLTP.

Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr για να μάθετε όλες τις εξελίξεις γύρω από το ανανεωμένο Fiat 500X και όχι μόνο...

Mercedes
test center