Νέο Skoda Karoq Scout

12.381 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2018)

Η Skoda παρουσίασε επίσημα την Scout έκδοση του Karoq χαρίζοντάς της στοιχεία off road εμφάνισης και στάνταρ τετρακίνηση.

Η γκάμα του Skoda Karoq διευρύνεται μετά και την παρουσίαση της πιο περιπετειώδους Scout έκδοσης που τονίζει τον off road χαρακτήρα του μοντέλου, τόσο αισθητικά, όσο και ουσιαστικά κάτι το οποίο θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Κατ` αρχάς, όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση του Karoq Scout οι άνθρωποι της Skoda έχουν ενσωματώσει πλήθος προστατευτικών φιλέτων αλουμινίου περιμετρικά στα χαμηλότερα σημεία του αμαξώματος (ποδιές σε εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, πλαϊνά μαρσπιέ), προσδίδοντας του μια πιο προσανατολισμένη σε off road χαρακτήρα εικόνα. Από εκεί και έπειτα, αλλαγμένοι είναι και οι τροχοί σχεδιαστικά, με τις επιλογές να ορίζονται μεταξύ 18 και 19 ιντσών, ενώ το πακέτο ολοκληρώνεται με τα λογότυπα Scout σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.
 

Περνώντας στο εσωτερικό συναντούμε και εκεί πινελιές που διαφοροποιούν την έκδοση Scout από την υπόλοιπη γκάμα, με πιο χαρακτηριστική το κεντημένο στις πλάτες των καθισμάτων λογότυπο «Scout». Επιπλέον, στάνταρ είναι το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, τα πεντάλ αλουμινίου και το πακέτο εσωτερικού LED φωτισμού.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα προσφέρεται η εν λόγω έκδοση στις ευρωπαϊκές αγορές συναντούμε τρεις κινητήρες, που αναλύονται σε έναν βενζίνης και δύο ντίζελ, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το Karoq Scout είναι αποκλειστικά τετρακίνητο. Πιο συγκεκριμένα, στη βάση βρίσκουμε τον γνώριμο TSI βενζινοκινητήρα των 1,5 λτ. με ισχύ 150 ίππων που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ αντίστοιχα στα ντίζελ θα υπάρχουν δύο εκδόσεις του 2λιτρου TDI κινητήρα με απόδοση 150 και 190 ίππους. Ο 150άρης TDI θα προσφέρεται και με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ εκείνος με τα 190 άλογα αποκλειστικά με 7άρι DSG.

Τέλος, σημειώνουμε πως, το επίσημο λανσάρισμα του νέου Skoda Karoq Scout θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Toyota
test center