Νέο Skoda Karoq Sportline

12.508 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2018)

Η γκάμα του Skoda Karoq εμπλουτίζεται με μια ακόμη έκδοση, την Sportline, η οποία όπως μαρτυρά και η ονομασία της επικεντρώνεται σε αισθητικά στοιχεία που σκοπό έχουν να τονίσουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου, παράλληλα με την ύπαρξη ενός νέου ισχυρότερου κινητήρα.

Λίγες μόνο μέρες μετά την παρουσίαση του περιπετειώδους Karoq Scout η Skoda προχωρά στην παρουσίαση της Sportline έκδοσης, που ενσωματώνει πιο «αθλητικά» στοιχεία σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, αλλά και μια ουσιαστική αλλαγή στα μοτέρ που θα την συνοδεύουν.

Αναλυτικότερα, το Karoq Sportline εφοδιάζεται με ένα σπορτιφ body kit αποτελούμενοι από ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με νέα αεροδυναμικά στοιχεία και πλευρικά μαρσπιέ, που σε συνδυασμό με τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μαύρο φινίρισμα συνθέτουν ένα αρκετά επιθετικό σύνολο. Έπειτα, συναντούμε και λεπτομέρειες που τονίζουν περαιτέρω τη διαφορετικότητα της έκδοσης όπως η διχρωμία σε ορισμένα στοιχεία του αμαξώματος -ράγες οροφής, πλαϊνοί καθρέπτες κ.α.-, τα φιμέ τζάμια και φυσικά το λογότυπα Sportline στα φτερά.

Όπως ήταν αναμενόμενοι οι αλλαγές δεν περιορίζονται στο εξωτερικό του μοντέλου και περνούν στην καμπίνα. Με την πρώτη ματιά εντοπίζουμε τα σπορ μαύρα υφασμάτινα καθίσματα με ραφές χρώματος ασημί τα οποία «ντύνονται» με το επαναστατικό, σύμφωνα με τη μάρκα, τριών στρωμάτων αεροδιαπερατό ύφασμα Thermoflux. Από εκεί και πέρα η εν λόγω έκδοση εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με πεντάλ αλουμινίου και σπορ τριάκτινο τιμόνι με περφορέ -διάτρητη- δερμάτινη επένδυση, ενώ οι διχρωμίες κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους αφού οι κολώνες είναι μαύρου χρώματος σε αντίθεση με την υπόλοιπη οροφή. Επίσης, υπάρχει προαιρετικά η επιλογή του ψηφιακού πίνακα οργάνων, που για τη συγκεκριμένη έκδοση θα έχει ένα ακόμα προφίλ εμφάνισης στο οποίο εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης σε μεγάλη διάσταση το στροφόμετρο αναγράφοντας στο κέντρο του την ταχύτητα.

Περνώντας στην παλέτα των μηχανικών συνόλων του νέου Skoda Karoq Sportline κάνει την εμφάνισή της η πιο ενδιαφέρουσα -κατά τη γνώμη μας- προσθήκη, που δεν είναι άλλη από τον δίλιτρο TSI κινητήρα ισχύος 190 ίππων, καθώς το συγκεκριμένο μοτέρ διατίθεται αποκλειστικά και μόνο με αυτή την έκδοση. Ωστόσο, στη γκάμα βρίσκουμε και άλλα γνωστά μοτέρ του Group τα οποία αναλύονται στον 1.5 TSI βενζινοκινητήρα ισχύος 150 ίππων και τον δίλιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα σε δύο version με 150 και 190 άλογα αντίστοιχα. Όσον αφορά στη μετάδοσης της κίνησης αυτή γίνεται είτε μέσω του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, είτε με το 7άρι DSG αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το Karoq Sporline θα διατεθεί σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Τέλος, σημειώνουμε πως το νέο Skoda Karoq Sportline, όπως και η έκδοση Scout, θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Mercedes
test center