Πόσο θα αλλάξει η νέα γενιά Octavia;

Νέα Octavia το 2020

8.859 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2018)

Έρχεται η νέα γενιά Skoda Octavia μέχρι το 2020. Με υβριδική τεχνολογία και νέους κινητήρες.

Με 9 νέα μοντέλα Skoda μέχρι το 2021, τα επόμενα 3 χρόνια θα είναι αποφασιστικά για την 123ετών ιστορία της φίρμας και όπως είναι το λογικό την αρχή θα κάνει η Octavia με την νέα γενιά της.

Παρότι η Skoda, ακλουθώντας τις απαιτήσεις των καιρών μας, έχει ρίξει πολύ βάρος στην καυτή κατηγορία των SUV και crossover,  η Octavia παραμένει το σημαντικότερο και εμπορικότερο μοντέλο της φίρμας, με περισσότερα από 6 εκατομμύρια πωλήσεις. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως  η εξέλιξη της νέας γενιάς γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή.

Καθώς η τρέχουσα, τρίτη γενιά, δέχτηκε facelift πριν από λίγο καιρό, το επόμενο μοντέλο αναμένεται μέσα στο 2020. Πρόκειται να δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς ακολουθώντας τα χνάρια του επόμενου VW Golf.
 

Η νέα γενιά Octavia θα κάνει χρήση της αναβαθμισμένης πλατφόρμας MQB του γκρουπ που θα επιτρέπει τη χρήση τόσο Plug-in υβριδικού, όσο και 48βολτου ήπιου υβριδικού συστήματος, για πρώτη φορά σε μοντέλο Skoda. Στην γκάμα των κινητήρων σίγουρη πρέπει να θεωρείται η χρήση του γνωστού βενζινοκινητήρα 1,5 TSI EVO του γκρουπ, αλλά και ενός νέου κινητήρα ντίζελ στα ίδια κυβικά.

Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σtη βελτίωση της πρακτικότητας και τους χώρους, στην καμπίνα θα προστεθούν όλα τα νέα τεχνολογικά συστήματα του γκρουπ, ενώ δεν αναμένεται να αλλάξει το μακρύ 5θυρο liftback αμάξωμα.

Τέλος, όπως στα περισσότερα μοντέλα του ομίλου, αναμένονται διακριτικές αλλαγές στις εξωτερικές λεπτομέρειες του μοντέλου, που θα του προσδώσουν πιο δυναμικό χαρακτήρα.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center