Νέα Mercedes EQC προ των πυλών (+video)

3.010 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2018)

Λίγες μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο της ηλεκτρικής EQC η Mercedes-Βenz ξεκινά το χορό της σταδιακής αποκάλυψης του μοντέλου με τη δημοσίευση της πρώτης εικόνας σε μορφή teaser.

Η γερμανική premium φίρμα πρόκειται να λανσάρει στις 4 Σεπτεμβρίου τη νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQC στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όντας το πρώτο SUV μοντέλο της οικογένειας EQ που θα βγει στις αγορές. Με αφορμή την επερχόμενη παρουσίασή της, λοιπόν, η Mercedes-Benz έδωσε στο φως της δημοσιότητας την πρώτη teaser εικόνα της EQC στην οποία φαίνονται τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ τα οποία μάλιστα εκτείνονται και στο ανώτερο μέρος της γρίλιας.

Περισσότερα στοιχεία για την εμφάνιση του μοντέλου δεν έχουμε προς το παρόν, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως η μάρκα αποκάλυψε ότι έχει δοκιμάσει 90 πρωτότυπα και 30 μοντέλα προπαραγωγής καλύπτοντας εκατομμύρια χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες σε τέσσερις ηπείρους.
 

Αλλες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο το SUV EQC θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ο ερχομός του οποίου θα προσθέσει ένα ακόμα αντίπαλο στα Tesla Model X, Audi e-tron, Jaguar I-Pace και BMW iX3 και αναμένεται να έρθει με αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων περίπου, με την ενέργεια να αντλείται από μπαταρίες χωρητικότητας 70 kWh.
 
Τέλος, υπεύθυνοι για την κίνησή της EQC θα είναι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες τοποθετημένοι ένας σε κάθε άξονα, ενώ φήμες κάνουν λόγο πως η ισχύς της θα ανέρχεται κοντά στους 400 ίππους που θα τη βοηθούν να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο μέχρι αυτή τη στιγμή.

Toyota
test center