Αποκλειστική αποκάλυψη: Νέα Mercedes EQC

4.044 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2018)

Σας αποκαλύπτουμε πρώτοι όλες τις πληροφορίες για τη νέα Mercedes EQC δύο ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση της στη Στοκχόλμη.

Η Mercedes-Benz δημιούργησε κλίμα αγωνίας για την πρεμιέρα της ολοκαίνουργιας EQC, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες από τώρα στη Στοκχόλμη, δίνοντας σωρεία teaser εικόνων και βίντεο στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο η συντακτική ομάδα του AutoΤρίτη κατάφερε να εξασφαλίσει τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το ηλεκτρικό SUV της premium γερμανικής φίρμας.

Αισθητικά, η νέα EQC έχει σαφείς επιρροές από τη γκάμα SUV της Mercedes-Benz, ενσωματώνοντας ωστόσο και νέα στοιχεία που την κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστή. Κατ΄αρχάς στον πρόβολο ξεχωρίζει η μαύρη γυαλιστερή μάσκα σε μορφή χαμόγελου που πλαισιώνει τη γρίλια με το μεγάλο αστέρι στο κέντρο και μοιάζει με τη φυσική συνέχεια των φωτιστικών σωμάτων. Έπειτα, οι σχετικά τονισμένοι ώμοι οδηγούν στις πλαϊνές ρέουσες καμπύλες, οι οποίες καταλήγουν στο πίσω μέρος όπου και συναντούμε τα ενιαία φωτιστικά σώματα που διέπουν το αμάξωμα σε όλου του το πλάτος. Το λιτό εικαστικό σύνολο ολοκληρώνεται με τις πεντάμπρατσες ζάντες σε ασημί φινίρισμα, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε και ισάριθμες μπλε ακτίνες που υποδηλώνουν και την ηλεκτρική καταγωγή του μοντέλου.
 

Αφήνοντας την εξωτερική εμφάνιση θα ξεκινήσουμε να μιλάμε με αριθμούς. Η νέα Mercedes EQC, λοιπόν, έχει μήκος 4,76 μέτρα με τον μεταξόνιο να ορίζεται στα 2,87 μέτρα, ενώ όσον αφορά στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 500 λίτρα. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρικό SUV εισέρχεται στην ιεραρχία ανάμεσα από τις GLC και GLC Coupe, που έχουν μήκος 4,66 και 4,89 μέτρα αντίστοιχα.

Αναφορικά με το κινητήριο σύνολο της νέας EQC, αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας ο οποίος χρησιμοποιείται για χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις και ο δεύτερος που ενεργοποιείται για υψηλότερες απαιτήσεις, με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 408 ίππους με θηριώδη ροπή 765 Nm. Πηγή ισχύος για τα ηλεκτρικά μοτέρ αποτελεί ένα πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 80 kWh, των οποίων το βάρος είναι 650 κιλά και ανεβάζουν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου στους 2,4 τόνους, με τη μάρκα να υπόσχεται αυτονομία της τάξεως των 450 χλμ.. Σημαντικό στοιχείο επίσης αποτελεί ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, καθώς μέσα σε 40 μόνο λεπτά φτάνουν στο 80% της πληρότητας, εφόσον το αυτοκίνητο έχει συνδεθεί σε ταχυφορτιστή.

Περνώντας στο κομμάτι των επιδόσεων, τέλος, η νέα EQC αν και παίζει στην κατηγορία βαρέων βαρών καταφέρνει να πιάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5,1 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες ώρες από τώρα, όταν και θα γίνει το ντεμπούτο του μοντέλου στη Στοκχόλμη.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center