Ιδού η νέα Mercedes EQC (+video)
17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ιδού η νέα Mercedes EQC (+video)

10.863 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2018)

Η Mercedes-Benz παρουσίασε επίσημα το πρώτο της ηλεκτρικό SUV με ισχύ 408 ίππων, θηριώδη ροπή και υψηλά επίπεδα αυτονομίας. Δείτε όλα τα στοιχεία για τη νέα EQC.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes EQC έρχεται δύο ώρες μετά το αποκλειστικό θέμα του autotriti.gr στο οποίο σας αποκαλύψαμε πλήθος πληροφοριών και τεχνικών χαρακτηριστικών του μοντέλου, που επιβεβαιώνονται πλέον και από το γερμανικό στρατόπεδο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής premium φίρμας!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Αισθητικά, η νέα EQC έχει σαφείς επιρροές από τη γκάμα SUV της Mercedes-Benz, ενσωματώνοντας ωστόσο και νέα στοιχεία που την κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστή. Κατ΄αρχάς στον πρόβολο ξεχωρίζει η μαύρη γυαλιστερή μάσκα σε μορφή χαμόγελου που πλαισιώνει τη γρίλια με το μεγάλο αστέρι στο κέντρο και μοιάζει με τη φυσική συνέχεια των φωτιστικών σωμάτων. Έπειτα, οι σχετικά τονισμένοι ώμοι οδηγούν στις πλαϊνές ρέουσες καμπύλες, οι οποίες καταλήγουν στο πίσω μέρος όπου και συναντούμε τα ενιαία φωτιστικά σώματα που διέπουν το αμάξωμα σε όλο του το πλάτος. Το λιτό εικαστικό σύνολο ολοκληρώνεται με τις πεντάμπρατσες ζάντες σε ασημί φινίρισμα, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε και ισάριθμες μπλε ακτίνες που υποδηλώνουν και την ηλεκτρική φύση του μοντέλου.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του ηλεκτροκίνητου SUV το πρώτο που παρατηρούμε είναι το νέο σύστηµα infotainment «Mercedes-Benz User Experience» ή για συντοµία «MBUX». Το συγκεκριµένο σύστηµα διαθέτει, δύο οθόνες στο εσωτερικό, ενώ µπορεί να το χειριστεί κανείς τόσο µε χειρονοµίες, όσο και µε φωνητικές εντολές, αλληλεπιδρώντας µαζί του λέγοντας απλά «Hi Mercedes», όπως συµβαίνει µε την «Siri» της Apple, το «Google Αssistant» της Google, την «Cortana» της Microsoft  και της «Bixby» της Samsung κ.α. Από εκεί και πέρα η διάταξη ακολουθεί κατά γράμμα το σχεδιαστικό ύφος της γερμανικής premium φίρμας με στιλπνές μαύρες (piano black) επιφάνειες στο χώρο μεταξύ των δύο εμπρός επιβατών, διακόπτες αεροπορικού τύπου για τον χειρισμό του κλιματισμού και απαλό φωτισμό περιβάλλοντος στην καμπίνα.

Αφήνοντας τα της εσωτερικής και εξωτερικής εμφάνισης θα ξεκινήσουμε να μιλάμε με αριθμούς. Η νέα Mercedes EQC, λοιπόν, έχει μήκος 4,76 μέτρα με τον μεταξόνιο να ορίζεται στα 2,87 μέτρα, ενώ όσον αφορά στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 500 λίτρα. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρικό SUV εισέρχεται στην ιεραρχία ανάμεσα από τις GLC και GLC Coupe, που έχουν μήκος 4,66 και 4,89 μέτρα αντίστοιχα.
 
Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
skoda