Η νέα Mercedes GLE έφτασε και επίσημα.

H νέα GLE που παρουσιάστηκε και επίσημα είναι σύμφωνα με τη Mercedes το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην κατηγορία του.

Tο μοναδικό μοντέλο που η Mercedes προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι η GLE 450 4Matic.

Η Mercedes αναφέρει πως προσφέρει στο μοντέλο με πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Αυτοί που επιθυμούν να δουν από κοντά τη νέα Mercedes GLE θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Νέα Mercedes GLE (+video)

5.441 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2018)

Η νέα Mercedes GLE έφτασε και επίσημα με τη μάρκα να ενημερώνει πως είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο παραγωγής στην κατηγορία του, «κουβαλώντας» παράλληλα νέα χαρακτηριστικά.

Έχοντας συντελεστή οπισθέλκουσας 0.29 cd (έναντι 0,32 της προηγούμενης) η νέα GLE που παρουσιάστηκε και επίσημα είναι σύμφωνα με τη Mercedes το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην κατηγορία του, παρά το γεγονός πως το γερμανικό SUV είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του χάρη στο διευρυμένο κατά 80 χιλιοστά μεταξόνιο του, το οποίο πλέον ορίζεται πλέον στα 2.995 χιλιοστά. Βάσει αυτού, οι επιβάτες της δεύτερης σειράς έχουν αποκτήσει σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της εταιρείας περισσότερο χώρο, ισάξιο με 69 χιλιοστά στα πόδια και 33 χιλιοστά στο κεφάλι. Μάλιστα ο αυξημένος χώρος δίνει τη δυνατότητα το εσωτερικό του GLE να φιλοξενήσει και μία τρίτη σειρά καθισμάτων, αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα των επιβατών σε επτά άτομα.
 
Σε ό,τι αφορά το πεδίο των κινητήρων, προς το παρόν, το μοναδικό μοντέλο που η Mercedes προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι η GLE 450 4Matic, η οποία έρχεται εφοδιασμένη με ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48 Volt. Το εν λόγω σύνολο αναλύεται σε έναν υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ συνολικής ισχύος 367 ίππων και 500 Nm ροπής, δύναμη που μπορεί να αυξηθεί κατά 22 άλογα και 250 Nm ροπής μέσω του συστήματος EQ Boost. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνδέεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων. Από κει και πέρα η επιβεβαιώνει πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν και νέες επιλογές κινητήρων όπως ένας turbo diesel, ενώ μία  plug-in υβριδική έκδοση θα έρθει με τη σειρά της.
Η Mercedes αναφέρει πως προσφέρει στο μοντέλο με πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως το Active Distance Assist Distronic, μέσω του οποίου παρακολουθείται ζωντανά η κίνηση στο δρόμο και όταν αυτό κρίνει απαραίτητο προσαρμόζει την ταχύτητα σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε αν χρειαστεί οι αισθητήρες να δώσουν την εντολή και να μειώσουν ακόμα περισσότερο την ταχύτητα.
 
Στο εσωτερικό, η νέα GLE ενσωματώνει το νέο σύστημα infotainment MBUX το οποίο απαρτίζεται από δύο οθόνες 12,3 ιντσών, με τη μία να εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και την άλλη να χρησιμοποιείται για τον χειρισμό των βασικών λειτουργιών πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διαθέσιμο είναι και το βελτιωμένο σε μέγεθος και φωτεινότητα head-up display, όπως και ένα σύστημα το οποίο αλλάζει τη μορφολογία των μαξιλαριών των καθισμάτων με σκοπό να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση ανάλογα με τη στάση σώματος των επιβατών.
 
Στο εξωτερικό το μοντέλο επιβεβαίωσε τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες ερχόμενο με νέα φωτιστικά σώματα τόσο μπροστά όσο και πίσω, με τα LED φώτα ημέρας στο μπροστά μέρος να «δείχνουν» τη ευρεία μάσκα που δεσπόζει το αστέρι. Το καπό φέρει δυναμικές γραμμές που κάνουν ποιο σκληρή τη νέα GLE, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.
 
Αυτοί που επιθυμούν να δουν από κοντά τη νέα Mercedes GLE θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο, πριν το μοντέλο κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στις ΗΠΑ στις αρχές του 2019.   

Mercedes
moto