Το νέο Kia ProCeed όπως αναμένονταν έκανε σήμερα και επίσημα το ντεμπούτο του.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το νέο ProCeed θα πωλείται μόνο σε εκδόσεις GT Line και GT.

Το Kia ProCeed GT.

Η Kia θα παρουσιάσει το νέο ProCeed και το ProCeed GT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον επόμενο μήνα.

Τα δύο μοντέλα θα μπουν στην παραγωγή τον Νοέμβριο.

Νέο Kia ProCeed

5.883 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2018)

Το νέο Kia ProCeed όπως αναμένονταν έκανε σήμερα και επίσημα το ντεμπούτο του ερχόμενο με ένα shooting brake αμάξωμα αλλά και μία πιο ισχυρή έκδοση GT.

Ξεκινώντας, σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το νέο ProCeed θα πωλείται μόνο σε εκδόσεις GT Line και GT για να αποστασιοποιηθεί από το Sportswagon που είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, εκτός από την κορυφαία GT.
 
Το εμπρόσθιο μέρος του νέου μέλους της οικογένειας Ceed δεν έχει διαφορές σε σχέση με το Ceed και το Ceed Sportswagon, «κουβαλώντας» έτσι τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, ωστόσο λόγω του shooting brake αμαξώματος υπάρχει διαφορά στο πίσω μέρος. Εκεί ως μεγαλύτερη αλλαγή παρατηρούμε την ύπαρξη μια λεπτής LED λωρίδας που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα, αποτελώντας ταυτόχρονα και ένα τρόπο για να ξεχωρίζει από το Sportswagon. Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι η επανασχεδιασμένη αεροτομή που φιλοξενεί ένα τραπεζοειδές τρίτο φως πέδησης, ενώ η ονομασία του μοντέλου έχει πάρει θέση στο κέντρο του πορτμπαγκάζ.
Από ΄κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το ProCeed είναι ελαφρώς μεγαλύτερο κατά 5 χιλιοστά και αρκετά πιο χαμηλό με τη μείωση του ύψους να ορίζεται στα 43 χιλιοστά σε σχέση πάντα με το wagon, κερδίζοντας έτσι πιο κομψή, αλλά σπορτίφ εμφάνιση. Σε ό,τι αφορά τον χώρο αποσκευών με τα καθίσματα στη θέση τους μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 594 λίτρα, τα οποία σχεδόν αγγίζουν τα 600 που έχει ως στάνταρ το wagon.
 
Όσον αφορά στην καμπίνα, και εκεί δεν έχουν υπάρξει αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα που παρουσίασε η Kia, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο κομμάτι των κινητήρων όπου δανείζεται τα ίδια μηχανικά σύνολα βενζίνης 1,0 και 1,4 λίτρων και πετρελαιοκινητήρες 1,6 λίτρων από το κανονικό Ceed, συν το νέο κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων του Ceed GT που αποκαλύφθηκε σήμερα. Μάλιστα η σπορ έκδοση θα προσφέρει 204 ίππους και 265 Nm ροπής που διοχετεύεται στους εμπρός τροχούς είτε μέσω ενός χειροκίνητου εξατάχυτου κιβωτίου, είτε μέσω ενός προαιρετικού αυτόματου κιβωτίου επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.
 
Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως, η Kia θα παρουσιάσει το νέο ProCeed και το ProCeed GT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον επόμενο μήνα, με τα δύο μοντέλα να μπαίνουν στην παραγωγή τον Νοέμβριο και να πωλούνται αποκλειστικά στην Ευρώπη από το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Toyota
test center