Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου Skoda Rapid χωρίς ίχνος καμουφλάζ.

Εντελώς διαφορετικός είναι ο πρόβολος του μοντέλου με νέο προφυλακτήρα, γρίλια και φωτιστικά σώματα.

Διαρροή: Νέο Skoda Rapid

6.852 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2018)

Οι πρώτες εικόνες του επερχόμενου νέου Skoda Rapid ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τη σιλουέτα του τσέχικου μοντέλου για το οποίο η μάρκα έχει ήδη δημοσιεύσει μερικά σκίτσα σε μορφή teaser.

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των πρώτων επίσημων σκίτσων της Skoda για το πρωτότυπο Vision RS, που αναμένεται να αποτελέσει τον προπομπό για το διάδοχο μοντέλο της τσέχικης φίρμας, ήρθαν στη δημοσιότητα δύο νέες εικόνες που το δείχνουν χωρίς ίχνος καμουφλάζ και αποκαλύπτουν σε μεγάλο βαθμό το σχεδιαστικό μοτίβο το οποίο θα ακολουθήσει.

Σε ό,τι αφορά στο εξωτερικό ντιζάιν παρατηρούμε μια εντελώς νέας σχεδίασης γρίλια που τοποθείται χαμηλότερα σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, νέα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα τριγωνικού σχήματος, καινούργιο προφυλακτήρα με ένα μεγάλο αεραγωγό στο κάτω μέρος σε σχήμα «χαμόγελου» και ορθογώνιους προβολείς ομίχλης. Από εκεί και πέρα, το μοντέλο δείχνει μεγαλύτερο σε φάρδος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί κάτι προς το παρόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το επερχόμενο μοντέλο της Skoda θα αναβαθμιστεί σημαντικά με υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, ενώ μιας και δεν θα υπάρχει άλλο μοντέλο κάτω από την ίδια ονομασία, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει όνομα ή να κρατήσει απλά σκέτο το Rapid. Η νέα γενιά θα χρησιμοποιήσει την MQB A0 πλατφόρμα του VW Group που χρησιμοποιούν το SEAT Ibiza, το VW T-Roc και η Fabia αλλά σε μια πιο μακριά έκδοση που θα επιτρέψει στην Skoda να μεγαλώσει τις διαστάσεις με το μεταξόνιο να αγγίζει έως και τα 2.645 χλστ., ώστε να αυξηθούν παράλληλα και οι χώροι των επιβατών.
 
Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα του μοντέλου της Skoda έχει σχηματιστεί έντονο παρασκήνιο. Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν πως θα ενσωματωθεί στην κορυφή της γκάμας το υβριδικό σύνολο με τον 1.5 TSI που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 245 άλογα, ενώ από την άλλη υπάρχει και η φωνή της λογικής που αναφέρει πιο... γήινα σύνολα για την παλέτα του επερχόμενου νέου Rapid. Αναλυτικότερα, περιμένουμε να δούμε πλήθος μοτέρ ως δάνειο από την VW με τον 3κύλινδρο 1.000αρη TSI να προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις ισχύος. Έπειτα, αναφορές κάνουν λόγο και για τον 1.500άρη TSI Evo με 150 άλογα, ενώ λέγεται πως θα προσφερθεί και μια επιλογή στο diesel στα 1.600 κυβικά εκατοστά.

Κλείνουμε, με τις παλαιότερες δηλώσεις του Alain Favey, επικεφαλής Πωλήσεων και Μarketing της μάρκας: «Tα οικογενειακά hatchbacks είναι σημαντική κατηγορία για εμάς. Αυτήν την στιγμή η θέση μας στην κατηγορία δεν είναι ισχυρή αλλά του χρόνου θα σας παρουσιάσουμε το νέο Rapid. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στην Fabia και την Octavia και με το νέο μας μοντέλο θέλουμε να το καλύψουμε πολύ καλύτερα.»

Toyota
test center