Tο μοντέλο θα διατίθεται με πέντε επιλογές, δύο στην βενζίνη και τρεις στο diesel.

Tο μοντέλο θα διατίθεται με πέντε επιλογές, δύο στην βενζίνη και τρεις στο diesel.

Πίσω, η μεγάλη αλλαγή αφορά τα φωτιστικά σώματα που πλέον είναι πιο πλατιά.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι ο οδηγός «κάθεται» 90 χλστ. ψηλότερα από την Α-Class.

Ο εσωτερικός διάκοσμος υιοθετεί πολλά στοιχεία για μια ακόμη φορά από την A-Class.

Nέα Mercedes B-Class

4.825 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2018)

Mε πέντε διαφορετικές επιλογές τόσο στη βενζίνη όσο και στο diesel θα προσφέρεται η νέα γενιά της Β-Class που μόλις έκανε ντεμπούτο στο Παρίσι. Γνωρίστε την τώρα!

Στην αποκάλυψη της νέας γενιάς B-Class μόλις προχώρησε η Mercedes στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού προσφέροντας στο μοντέλο νέα εμφάνιση, πιο πλούσιο εξοπλισμό και μοντέρνο εσωτερικό διάκοσμο.

Όσον αφορά την εμφάνιση του μοντέλου, η νέα B-Class διατηρεί πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του πρόγονου της αλλά γίνεται πλέον πιο αεροδυναμική και υιοθετεί πολλά από τα στοιχεία της καινούριας σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας, και κυρίως από την νέα γενιά της A-Class. Ο πρόβολος χαρακτηρίζεται από νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, νέο διαχύτη χαμηλά ενώ γενικά το αμάξωμα του είναι πιο μυώδες και ξεχωρίζει για την πιο χαμηλή του οροφή. Πίσω, η μεγάλη αλλαγή αφορά τα φωτιστικά σώματα που πλέον είναι πιο πλατιά. Το πολυτελές πολυμορφικό στη νέα του γενιά έχει 4.359 χλστ. μήκος, 1.786 χλστ. πλάτος, 1.557 χλστ. ύψος και 2.939 χλστ. μεταξόνιο, γεγονός που το κάνει ελαφρώς μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του. Ανάλογα τον εξοπλισμό ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 455 λίτρα και μπορεί να φτάσει τα 705 λτ. ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, οι χώροι μπορούν να φτάσουν τα 1.540 λίτρα.
 
Ο εσωτερικός διάκοσμος υιοθετεί πολλά στοιχεία για μια ακόμη φορά από την A-Class. To μάτι πέφτει αμέσως στις δύο ψηφιακές οθόνες που ανάλογα την εξοπλιστική έκδοση θα έχουν διαστάσεις από 7 έως 10,25 ίντσες, το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πολυμέσων MBUX, το σύστημα Mercedes me και πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης. Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι ο οδηγός «κάθεται» 90 χλστ. ψηλότερα από την Α-Class.

Όταν αρχίσουν οι παραγγελίες της νέας B-Class, το μοντέλο θα διατίθεται με πέντε επιλογές, δύο στην βενζίνη και τρεις στο diesel. Στην βενζίνη, το μοντέλο θα παίρνει ισχύ από τον γνωστό 1,33 turbo κινητήρα σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη αφορά την έκδοση B 180, η οποία θα έχει ισχύ 136 άλογα και 200 Νm ροπή ενώ η δεύτερη έκδοση B 200 θα έχει ισχύ 163 άλογα και 250 Nm ροπής. Και οι δύο εκδόσεις θα συνεργάζονται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στο diesel, το πρώτο βήμα γίνεται με τον 1.500άρη turbodiesel κινητήρα στην έκδοση B 180 d με ισχύ 116 άλογα και 260 Νm ροπής σε συνδυασμό με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Έπειτα, στην έκδοση B 200 d, βρίσκουμε ένα νέο 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 150 ίππων και 320 Νm ροπής ενώ η κορυφαία επιλογή (έκδοση B 220 d) εξοπλίζεται με το ίδιο μοτέρ αλλά με ισχύ 190 άλογα και 400 Nm ροπής. Οι B 200 d και Β 220 d εκδόσεις εξοπλίζονται αποκλειστικά με 8τάχυτο, αυτή τη φορά, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Oι παραγγελίες θα αρχίσουν στις 3 Δεκεμβρίου και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν δύο μήνες αργότερα. Η Mercedes αναφέρει πως μετά το λανσάρισμα, θα γίνουν διαθέσιμοι και άλλοι κινητήρες αλλά και εκδόσεις με το σύστημα τετρακίνησης 4Μatic.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center