Το σημαντικότερο στοιχείο που φέρει μαζί του το υβριδικό ιαπωνικό μοντέλο, είναι πως πρόκειται για το πρώτο Toyota που επωφελείται από το προαιρετικό Hybrid AWD-i.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο όποτε είναι αναγκαίο παρέχει επιπλέον ισχύ στον πίσω άξονα.

Η εικόνα του εσωτερικού προέρχεται από την αμερικανική έκδοση του μοντέλου.

Ανανεωμένο Toyota Prius

4.480 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2018)

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος `Αντζελες άνοιξε τις πύλες του και το μαζί του έφερε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του ανανεωμένου Toyota Prius.

Το σημαντικότερο στοιχείο που φέρει μαζί του το υβριδικό ιαπωνικό μοντέλο, είναι πως πρόκειται για το πρώτο Toyota που επωφελείται από το προαιρετικό Hybrid AWD-i, ένα νέο, έξυπνο, ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, το οποίο σύμφωνα με τη μάρκα προσφέρει πιο ασφαλή χειρισμό και οδηγική απόλαυση.
 
Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο όποτε είναι αναγκαίο παρέχει επιπλέον ισχύ στον πίσω άξονα. Το εν λόγω σύστημα είναι σχεδιασμένο να ενεργοποιείται αυτόματα καθώς το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες από 10 έως 70 χλμ./ώρα. Το νέο Hybrid AWD-i διαθέτει μια νέα, συμπαγή μπαταρία νικελίου, σχεδιασμένη για εξαιρετική απόδοση σε ψυχρό καιρό, ενώ το εμπροσθιοκίνητο Prius είναι εξοπλισμένο με μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο την επιπλέον μπαταρία, δεν επηρεάζεται καθόλου ο χώρος αποσκευών, ο οποίος συνεχίζει να είναι σε θέση να μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1.854 λίτρα.
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος οι αλλαγές είναι μικρές και αναλύονται σε ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα αλλά και ένα νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, ενώ διαθέσιμα είναι δύο νέα χρώματα αλλά και νέες ζάντες 17 ιντσών. Στην καμπίνα η αισθητική έχει βελτιωθεί με μικρές αλλά διακριτικές αλλαγές στη διάταξη της κεντρικής κονσόλας αλλά και σε μερικά από τα χειριστήρια του πίνακα οργάνων. Περισσότερες επιλογές στην ταπετσαρία είναι διαθέσιμες, ενώ πλέον η οδηγίες πλοήγησης θα μπορούν μα προβάλλονται και στο head-up display.
 
Μετά το ντεμπούτο του στο Λος Aντζελες, το ανανεωμένο Toyota Prius θα κάνει την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών στις 18 Ιανουαρίου 2019.     

Mercedes
test center