Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Jaguar Land Rover, το οποίο έλαβε ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης έγινε το Range Rover Sport, με την έκδοση HST να προστίθεται στη γκάμα του βρετανικού SUV.

Η πηγή ισχύος του νέου Range Rover Sport HST είναι ο ολοκαίνουργιος εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων ο οποίος προσφέρει 400 ίππους και 550 Nm ροπής.

Στο εσωτερικό η Land Rover έχει εξοπλίσει το όχημα με δερμάτινη ταπετσαρία, συνδυάζοντας το μαύρο και κόκκινο χρώμα.

Νέο Range Rover Sport HST

4.266 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2019)

Ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης έλαβε το Range Rover Sport, με την έκδοση HST να προστίθεται στη γκάμα του βρετανικού SUV.

Η πηγή ισχύος του νέου Range Rover Sport HST είναι ο ολοκαίνουργιος εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων ο οποίος προσφέρει 400 ίππους και 550 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο μοτέρ αντικαθιστά το προηγούμενο V6, με τη μάρκα να το έχει εξοπλίσει με ένα ηλεκτρικό κομπρέσορα και twin-scroll turbo.
 
Η Jaguar Land Rover λέει ότι ο ηλεκτρικός κομπρέσορας συνδέεται άμεσα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 120.000 σ.α.λ. σε μισό δευτερόλεπτο. Η παρουσία του ηλεκτρικού κομπρέσορα λέγεται ότι ουσιαστικά εξαλείφει κάθε λαγκάρισμα από το τούρμπο. Σύμφωνα με τη μάρκα ο νέος κινητήρας μειώνει επίσης τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με τον V6 κατά 12%, ενώ μειώνει τις εκπομπές σωματιδίων κατά 75%.
 
Εκτός από τον ηλεκτρικό κομπρέσορα και το τούρμπο, ο κινητήρας του Range Rover Sport HST περιλαμβάνει το σύστημα Continuous Variable Valve Lift  (CVVL), ένα σύστημα που μεταβάλλει το χρονισμό της βαλβίδας εισόδου, ενώ παρών είναι και ένα 48βολτο σύστημα που παρέχει ως έξτρα βοήθεια περισσότερη ισχύ στον κινητήρας και ενεργοποιεί το σύστημα Start-Stop.
 
«Οι εξακύλινδροι κινητήρες σε σειρά είναι πιο ισορροπημένοι από τους V6 και η ολοκαίνουργια μονάδα Ingenium βασίζεται στην υπόσχεση ότι θα βελτιστοποιήσει την απόδοση σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας», ήταν τα λόγια του εκτελεστικού διευθυντή της Jaguar Land Rover, Nick Rogers.
 
Αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση, να πούμε πως το μοντέλο θα πωληθεί ως ειδική έκδοση και σε σχέση με τα άλλα μοντέλα θα ξεχωρίζει από τα χαρακτηριστικά λογότυπα και ανθρακονημάτινα στοχεία. Στο εσωτερικό η Land Rover έχει εξοπλίσει το όχημα με δερμάτινη ταπετσαρία, συνδυάζοντας το μαύρο και κόκκινο χρώμα.
 
Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου το Range Rover Sport HST ξεκινά από τις 81.250 λίρες (92.459 ευρώ περίπου).    

SPRING SEAT
NISSAN