Μία πιο «καυτή» έκδοση της Bentayga παρουσίασε επίσημα η Bentley, συστήνοντας στο παγκόσμιο κοινό τη νέα Bentley Bentayga Speed.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μια πιο ισχυρή και γρήγορη έκδοση του πρώτου SUV της βρετανικής φίρμας.

Η νέα Bentley Bentayga Speed χρησιμοποιεί έναν 12κύλινδρο κινητήρα 6,0 λίτρων με διπλό τούρμπο ο οποίος προσφέρει 635 ίππους και 900 Nm ροπής.

Από άποψη επιδόσεων, το μοντέλο χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, ενώ λίγο αργότερα ο οδηγός θα δει το κοντέρ να γράφει 306 χλμ./ώρα που είναι και η τελική ταχύτητα.

Νέα Bentley Bentayga Speed

3.681 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2019)

Μία πιο «καυτή» έκδοση της Bentayga παρουσίασε επίσημα η Bentley, συστήνοντας στο παγκόσμιο κοινό τη νέα Bentley Bentayga Speed, την οποία και τιτλοφόρησε ως το γρηγορότερο SUV στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μια πιο ισχυρή και γρήγορη έκδοση του πρώτου SUV της βρετανικής φίρμας, η οποία «κάθεται» στη κορυφή της γκάμας της Bentayga. Αφού μιλάμε για μεγαλύτερη ισχύ αλλά και περισσότερη ταχύτητα να ξεκινήσουμε την αναφορά μας από τον κινητήρα. Η νέα Bentley Bentayga Speed χρησιμοποιεί έναν 12κύλινδρο κινητήρα 6,0 λίτρων με διπλό τούρμπο ο οποίος προσφέρει 635 ίππους και 900 Nm ροπής.
 
Από άποψη επιδόσεων, το μοντέλο χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, ενώ λίγο αργότερα ο οδηγός θα δει το κοντέρ να γράφει 306 χλμ./ώρα που είναι και η τελική ταχύτητα. Οι αριθμοί αυτοί, όπως προαναφέραμε, σύμφωνα με την Bentley την καθιστούν το πιο γρήγορο SUV του κόσμου.
 
Από κει και πέρα, η «καυτή» Bentayga έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο με ένα νέο σύστημα εξάτμισης, ενώ αναθεωρημένο είναι και το οδηγικό mode, Sport που προσφέρει πιο δυναμική αίσθηση κατά την οδήγηση.
 
Οι αλλαγές που μπορούν να εντοπιστούν μέσω της όρασης περιλαμβάνουν νέους τροχούς 22 ιντσών και νέο φινίρισμα στους προβολείς, τα πίσω φωτιστικά σώματα και τη γρίλια. Στη καμπίνα, τα καθίσματα μπορούν να καλυφθούν και από δέρμα Alcantara, ενώ το λογότυπο Speed κάνει την εμφάνισή του.
 
Η νέα Bentley Bentayga Speed ​​θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το κόστος αγοράς.   

Hyundai
vw