Μετά από πολλούς μήνες δοκιμών η Aston Martin παρουσίασε επιτέλους τη νέα DBS Superleggera Volante.

Tο κάμπριο έχει μόλις 3 κιλά λιγότερη κάθετη δύναμη στη μέγιστη ταχύτητα σε σχέση με το κουπέ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 5,2 λίτρων twin-turbo V12 κινητήρας που προσφέρει 725 ίππους και 900 Nm ροπής.

Οι παραδόσεις της DBS Superleggera Volante προγραμματίζονται να ξεκινήσουν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ήρθε η νέα DBS Superleggera Volante

3.430 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2019)

Μετά από πολλούς μήνες δοκιμών η Aston Martin παρουσίασε επιτέλους τη νέα DBS Superleggera Volante, η οποία έρχεται για να μας συστηθεί φέροντας ένα μακρύ όνομα και τον τίτλο της κάμπριο έκδοση της κουπέ DBS Superleggera.

Το νέο μοντέλο θα γίνει η δεύτερη Aston Martin στον τρέχοντα αιώνα που θα συνοδεύεται από την ονομασία Volante, με τον Βρετανό κατασκευαστή να δηλώνει πως στόχος του είναι να διατηρήσει τη δυναμική του κουπέ, την επιθετική εικόνα και την απόδοση, κάτι που όπως φαίνεται το κατάφεραν.
 
Στο εμπρόσθιο μέρος παρατηρούμε μία μεγάλη γρίλια αλλά και ένα εμπρόσθιο σπλίτερ το οποίο εκτός του γεγονότος πως βοηθά την αεροδυναμική, παίζει σημαντικό ρόλο και στην ψύξη των μπροστινών φρένων. Να σημειωθεί πως το κάμπριο έχει μόλις 3 κιλά λιγότερη κάθετη δύναμη στη μέγιστη ταχύτητα σε σχέση με το κουπέ.
 
Μένοντας στο εξωτερικό μέρος, το καπό εκτός από έντονα νεύρα έχει ενσωματώνει και δύο εισόδους αέρα, ενώ πριν φτάσουμε στο πίσω μέρος παρατηρούμε τις μεγάλες ζάντες που διακοσμούνται από πέντε ζευγάρια ακτινών. Στο πίσω μέρος ένας αεροδυναμικός διαχύτης είναι παρών, ενώ λίγο ψηλότερα στις άκρες εδρεύουν οι τέσσερις απολήξεις τους συστήματος εξάτμισης.
 
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 5,2 λίτρων twin-turbo V12 κινητήρας που προσφέρει 725 ίππους και 900 Nm ροπής, συνδυασμένος με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων από τη ZF. Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στο μοντέλο να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.
 
Οι παραδόσεις της DBS Superleggera Volante προγραμματίζονται να ξεκινήσουν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ η τιμή στη Γερμανία ξεκινά από 295.500 ευρώ.   

AUTOFIT PASXA
Hyundai