Έτσι θα είναι το νέο Lada Niva

11.208 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2019)

Έτσι θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το Niva νέας γενιάς όταν αυτό ντεμπουτάρει. Πώς σας φαίνεται;

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες εικόνες από το Lada Νiva νέας γενιάς λίγο αφότου η ρωσική μάρκα κατέθεσε στο αρμόδιο τμήμα τα σχέδια του μοντέλου.

Είναι ξεκάθαρο πως το SUV θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Lada 4x4 Vision που αποκαλύφθηκε το προηγούμενο έτος υιοθετώντας παράλληλα πολύ μοντέρνα σχεδίαση κατά μήκος του αμαξώματός του, αν και γενικά θα κρατήσει τον boxy χαρακτήρα του. Το μάτι πέφτει κυρίως στις μυώδεις επιφάνειες του αλλά και στις, φαινομενικά, μικρές πίσω θύρες ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σχεδιαστική συνταγή που θα υιοθετηθεί στο πίσω μέρος.
 
Το νέο Niva θα πάρει δάνειο την πλατφόρμα του Dacia Duster στην ίδια ή σε κάποια αναβαθμισμένη έκδοσή της. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες πως η Lada σκέφτεται να αλλάξει την ονομασία του τόσο για την αγορά της Ευρώπης (κυκλοφορεί ως Niva) όσο και για την Ρωσία, όπου διατίθεται με όνομα Lada 4x4.

Tέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η η Avtovaz, η «μαμά» εταιρεία της Lada, επιλέγει όπως όλα δείχνουν το δρόμο της οπισθοχώρησης από τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου λόγω των νέων ορίων που τίθενται στις εκπομπές ρύπων. Η εταιρεία θα κληθεί έτσι να προσφέρει στο νέο Niva, που λέγεται πως θα είναι το μόνο μοντέλο της που θα συνεχίσει να διατίθεται, τις απαραίτητες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες.

Η παρουσίαση της νέας γενιάς δεν θα γίνει πριν το 2021.
 

Toyota
moto