To «καυτό» Hyundai i20 N συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης.

Όσον αφορά την «καρδιά» του ισχυρού i20 N, παραμένει μυστήριο.

«Κατάσκοποι» συνέλαβαν το Hyundai i20 N

4.655 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2019)

To «καυτό» Hyundai i20 N συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης μέχρι να έρθει η στιγμή για να αποκαλυφθεί επίσημα στο κοινό, ωστόσο κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών γύρων, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως βλέπουμε το δοκιμαστικό μοντέλο που εντοπίστηκε είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το κανονικό i20. Ωστόσο όπως είναι φυσικό υπάρχουν και κάποιες διαφορές, οι οποίες αναλύονται σε ένα μεγαλύτερο σετ αλουμινένων τροχών, ένα διαφορετικό προφυλακτήρα που προβλέπει μεγαλύτερο χώρο για τις δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Επιπλέον εμφανές είναι πως το αυτοκίνητο είναι χαμηλωμένο σε σχέση με το i20.
 
Όσον αφορά την «καρδιά» του ισχυρού i20 N, παραμένει μυστήριο. Το πρώτο σενάριο λέει πως κάτω από το καπό του θα κρύβεται μια βελτιωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου turbo T-GDI βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ., που συναντούμε και στον μεγαλύτερο αδελφό Tucson με απόδοση κοντά στα 200 άλογα. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους δύο εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο εξοπλισμός του με 7άρι DCT αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως υπάρχει η πιθανότητα το μικρό κορεατικό μοντέλο να λάβει το υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο μοτέρ 2,0 λίτρων που συναντούμε στο μεγαλύτερο i30 Ν. Σε αυτό προσφέρει 250 και 275 ίππους.  
 
Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το επερχόμενο Hyundai i20 N αναμένεται να λανσαριστεί προς το τέλος του 2019, ερχόμενο να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Volkswagen Polo GTI, Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTi και Toyota Yaris GRMN.   

VW LEASEPRO
test center