Η σχεδίασή του είναι εξόχως αεροδυναμική.

To νέο Audi R8;

7.026 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2019)

To μέλλον του R8, έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα, μπορεί να είναι δυσοίωνο αλλά αυτό δεν εμπόδισε έναν σχεδιαστή να παρουσιάσει την δική του πρόταση για το πως θα μοιάζει η νέα του γενιά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν φουντώσει οι φήμες για το αν πρέπει να περιμένουμε το τρίτης γενιάς R8. Ο λόγος ότι έχουν έρθει στο φως μια σειρά από πληροφορίες μέσα από το στρατόπεδο της Audi που αναφέρουν πως το γερμανικό supercar δεν θα λάβει διάδοχο, τουλάχιστον όχι με την μορφή που το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Το μοντέλο που θα το αντικαταστήσει θα είναι ουσιαστικά το PB18 E-tron Concept στην έκδοση παραγωγής του, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και ο V10 κινητήρας, όπως είναι λογικό, θα αποτελέσει παρελθόν.
 
Παρά το γεγονός ότι αυτή η φημολογία έχει κατακλύσει το διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα, ο ταλαντούχος ψηφιακός σχεδιαστής Rain Prisk θέλησε να παρουσιάσει την δική του πρόταση για το πώς θα μοιάζει το μοντέλο στη νέα του γενιά κρατώντας τον V10 κινητήρα του. Το σχέδιο έχει λάβει σαφείς επιρροές από το τωρινό R8 και το προαναφερθέν concept με την παράσταση να κλέβουν τα δύο πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα και η αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματός του από τον πρόβολο μέχρι το πίσω μέρος.

Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα, ο ηλεκτρικός διάδοχος του R8 θα λέγεται πιθανότατα E-Tron GTR και θα έχει ισχύ κοντά στους 650 ίππους χάρη στην εγκατάσταση τριών ηλεκτρικών μοτέρ σε συνεργασία με μια μπαταρία που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 486 χιλιομέτρων.
 

Mercedes
test center