Στα σκαριά πιο πολυτελής έκδοση του Audi A8

3.364 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2019)

Μια νέα υπερπολυτελής έκδοση με δικό της ξεχωριστό όνομα εμπνευσμένο από την ιστορία της θα κατασκευάσει η Audi για το A8. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Μια νέα έκδοση του A8 βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Αudi σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η ίδια η μάρκα σε ανακοίνωσή της. Η φίρμα ξεκαθάρισε πως το εν λόγω μοντέλο θα αποτελέσει ό,τι πιο πολυτελές και ακριβό θα προσφέρει η μάρκα και θα τοποθετηθεί στο άνω άκρο της γκάμας για να αντιμετωπίσει την Bentley Flying Spur.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές, ωστόσο οι φήμες για το όνομα που θα λάβει το νέο μοντέλο/ έκδοση έχουν φουντώσει. Ήδη υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο πως η ονομασία θα είναι εμπνευσμένη από το August Horch. Για όσους δεν τον ξέρουν πρόκειται για τον άνθρωπο που μαζί με τον Salli Herz δημιούργησαν το 1904 την εταιρεία Horch & Cie. Motorwagenwerke AG, πρόγονο της τωρινής Audi.
 
Οι διαφορές ανάμεσα στο «απλό» Α8 και αυτό που είναι στα σκαριά λέγεται πως θα αντιστοιχούν σε αυτό που κάνει η Mercedes με την S-Class και την Maybach S-Class. Αυτό σημαίνει πως ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα είναι ακόμη πιο πλούσιος και η πολυτέλεια θα φτάσει σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο. Ακόμα, πρέπει να περιμένουμε κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση ενώ κάτω από το καπό θα είναι πιθανότητα ο W12 twin-turbo των 6,0 λίτρων του VW Group απόδοσης τουλάχιστον 600 ίππων.

Το πιο πολυτελές A8 αναμένεται να ντεμπουτάρει όταν έρθει η ώρα για να ανανεωθεί η τωρινή γενιά, δηλαδή γύρω στο 2021.
 

OPEL NEA MONTELA
test center