Η τρίτη γενιά της Flying Spur είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο.

Αν και εξωτερικά μοιάζει με το μοντέλο που αντικαθιστά, η Bentley λέει ότι έχει καινούργιο σχεδιασμό.

Mόλις τα φωτιστικά σώματα ανάψουν σχηματίζουν το γράμμα «Β».

Η κρυφή οθόνη αφής 12,3 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό.

Το νέο μοντέλο σύμφωνα με την Bentley είναι πιο σπορ από ποτέ χάρη στην καλύτερη κατανομή βάρους και διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Νέα Bentley Flying Spur

13.460 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2019)

Μετά την εισαγωγή της τελευταίας γενιάς της Continental GT το 2017 και της κάμπριο αδερφή της το 2018, η Bentley ολοκληρώνει την «οικογένεια» παρουσιάζοντας την τετράθυρη αδερφή του, την ολοκαίνουργια Flying Spur.

Η τρίτη γενιά της Flying Spur είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο και έρχεται με μήκος 5.304 χιλιοστά και μεταξόνιο 3.195 χιλιοστά, αριθμός που ισοδυναμεί με 130 χιλιοστά αύξηση για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.
 
Αν και εξωτερικά μοιάζει με το μοντέλο που αντικαθιστά, η Bentley λέει ότι έχει καινούργιο σχεδιασμό. Το styling προέρχεται από την Continental GT, με τον πρόβολο της Flying Spur να χαρακτηρίζεται από στρογγυλά LED matrix φωτιστικά σώματα και μία μεγάλη μεταλλική γρίλια με κάθετες γραμμές. Πηγαίνοντας προς τα πίσω συναντά κανείς τους τροχούς μεγέθους 21 ιντσών, ενώ διαθέσιμες είναι και ζάντες 22 ιντσών που έρχονται μέσω της Mulliner. Μία μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή μας οδηγεί προς τα πίσω εκεί που μόλις τα φωτιστικά σώματα ανάψουν σχηματίζουν το γράμμα «Β». Ολοκληρώνοντας με το εξωτερικό να πούμε πως η Bentley θα πουλήσει το μοντέλο σε 17 χρώματα.
 
Εξίσου πολλές θα είναι και οι επιλογές που θα υπάρχουν για την καμπίνα. 15 χρώματα για την ταπετσαρία είναι παρόντα, τι στιγμή που το σχήμα του ρόμβου θα διακοσμεί τόσο τα πάνελ των θυρών, όσο και τα καθίσματα. Φυσικά η ξύλινη επένδυση όπως θα περίμενε κανείς καλύπτει ένα μέρος του ταμπλό και μπορεί να συνδυαστεί με άλλα υλικά.
 
Η κρυφή οθόνη αφής 12,3 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και σε περίπτωση που δεν επιλέξει κάποιος να φανεί, τότε τη θέση της παίρνουν τρία αναλογικά όργανα ένα χρονόμετρο, μία πυξίδα και ένα θερμόμετρο. Το βασικό σύστημα ήχου των 10 ηχείων μπορεί να πάρει «αναβάσιμη» σε ηχοσύστημα Bang & Olufsen με 16 ηχεία, η Naim με 19 ηχεία.
 
Η καρδιά της Flying Spur είναι ένας W12 twin-turbo 6,0 λίτρων κινητήρας που παράγει 635 ίππους και 900 Nm ροπής και έχει άμεση συνεργασία με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο ζυγίζει 2.435 κιλά, είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα 333 χιλιομέτρων ανά ώρα να μη φαντάζει μικρή.
 
Το νέο μοντέλο σύμφωνα με την Bentley είναι πιο σπορ από ποτέ χάρη στην καλύτερη κατανομή βάρους και διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης. Το σύστημα AWS κατευθύνει τους πίσω τροχούς προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των μπροστά όταν το αυτοκίνητο οδηγείται σε χαμηλές ταχύτητες, έτσι μειώνει τον κύκλο στροφής και βελτιώνει τον χειρισμό του μοντέλου. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε πως παρών είναι και το σύστημα τετρακίνησης, όμως έχει αφήσει πίσω του το 60:40 της προηγούμενης γενιάς και πλέον είναι σε θέση να προσαρμόσει αυτόματα την ισχύ που θα στείλει στους δύο άξονες ανάλογα με την πρόσφυση του ελαστικού και τις συνθήκες του δρόμου. Τέλος να σημειωθεί πως με 60% περισσότερο αέρα είναι βελτιωμένη η αερανάρτηση, ενώ μεγαλύτερα είναι και τα εμπρός φρένα των  420 χιλιοστών.

Οι παραγγελίες του μοντέλου θα ξεκινήσουν αυτό το φθινόπωρο και οι παραδόσεις στις αρχές του επόμενου έτους. Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto