Ανανεωμένα Skoda Karoq & Kodiaq

5.484 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Τα ανανεωμένα SUV της Skoda περιλαμβάνουν μικρές αισθητικές παρεμβάσεις και έναν αναβαμισμένο κινητήρα, ενώ παράλληλα εστιάζουν σε νέα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.


Η Skoda προχωρά σε μια στοχευμένη ανανέωση του Karoq και του Kodiaq για το 2020 εμπλουτίζοντας κατά βάση τα στοιχεία εξοπλισμού που έχουν να κάνουν με την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Καταρχάς, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία είναι η προσθήκη του νεότερου συστήματος τυφλού σημείου Side Assist που αντικαθιστά το Blind Spot Detect και πλέον «διαβάζει» αντικείμενα σε εμβέλεια 70 μέτρων, έναντι των 20 μ. του απερχόμενου. Οι φωτεινές ενδείξεις για την ύπαρξη άλλου οχήματος στο τυφλό σημείο είναι πιο ευκρινείς και βρίσκονται στο εσωτερικό των πλαϊνών καθρεπτών.

Από εκεί και πέρα, τα ανανεωμένα SUV αποκτούν για πρώτη φορά και σε δικίνητες εκδόσεις το σύστημα DCC, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικό προνόμιο των τετρακίνητων. Υπενθυμίζουμε πως, το εν λόγω σύστημα ρυθμίζει ηλεκτρονικά τη σκληρότητα των αμορτισέρ, ανάλογα με το επιλεγμένο οδηγικό προφίλ. Έπειτα, σε επίπεδο εξοπλισμού μπαίνει στη λίστα για πρώτη φορά και το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (σ.σ. οι Τσέχοι το ονομάζουν KESSY).

Στο αισθητικό κομμάτι τώρα, η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την αντικατάσταση του logo της μάρκας από την πλήρη ονομασία της μάρκας στην πόρτα του χώρου αποσκευών, κάτι που έχουμε συναντήσει και σε άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως το Scala. Επιπλέον προσφέρονται οι νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών «Ignite» για το Kodiaq που θα εφοδιάζουν τις εκδόσεις Sportline, RS και L&K.

Κλείνουμε με την προσθήκη του νεότερου 2λιτρου TDI πετρελαιοκινητήρα με ισχύ 190 ίππων και 320 Nm ροπής, που συμβαδίζει με το πιο πρόφατο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d Temp και συνδυάζεται με 7άρι DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση.

Toyota
moto