Το τελευταίας γενιάς C4.

Και ηλεκτρικός ο διάδοχος του Citroen C4

4.598 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2019)

Mε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αλλά και, ίσως, κάτω από νέα ονομασία θα κάνει ντεμπούτο ο διάδοχος του Citroen C4. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται σιγά σιγά οι πρώτες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Citroen C4, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν, με κάποιο τρόπο που ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί, την διαφορά στην κατηγορία.

Σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως ο εκπρόσωπος της Citroen στα μικρομεσαία θα λάβει αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με σκοπό να αντιμετωπίσει το Nissan Leaf και το επερχόμενο VW I.D.3, ενώ γίνεται λόγος πως θα βασιστεί στην CMP πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα νέας γενιάς 208 και Corsa και όχι στo ΕΜP2 δάπεδο του τωρινού 308. Το μοντέλο θα εξοπλιστεί φυσικά και με εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και diesel.

Mεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και γύρω από την ονομασία που θα έχει ο διάδοχος του C4, αφού φαίνεται πως οι άνθρωποι της Citroen προτιμούν να αναφέρονται σε αυτόν ως το «επόμενο μικρομεσαίο hatch».

Όσον αφορά στην σχεδίαση του, η Citroen, αν και δεν έχει πάρει κάποια οριστική απόφαση, προσανατολίζεται στο να υιοθετήσει μια σχεδίαση πάνω στην οποία θα βασιστούν τόσο οι εκδόσεις εσωτερικής καύσης όσο και η  αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρικό μοντέλο δεν θα έχει την δική του αρχιτεκτονική και δεν θα υιοθετήσει διαφορετική σχεδίαση, αν και φυσικά θα έχει κάποιες μικρές διαφορές (απουσία γρίλιας, νέες ζάντες).

Εκπρόσωπος της Citroen είπε σχετικά: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τέτοια θέματα αλλά μάλλον θα προσφέρουμε μια σχεδίαση και όχι πολλές διαφορετικές. Επίσης, δεν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε πότε ή που θα γίνει η παρουσίαση του μοντέλου».
 

Mercedes
moto