H πρώτη εικόνα του νέου i10.

Αυτό είναι το νέο Hyundai i10

33.833 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2019)

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη εικόνα που αποκάλυψε η Hyundai για το νέο i10. Διαβάστε τι πρέπει να περιμένουμε από το μοντέλο που η μάρκα θεωρεί πως θα μπει στην κορυφή της κατηγορίας του.

Την πρώτη εικόνα του νέας γενιάς i10 έδωσε στο φως η Hyundai ένα μήνα σχεδόν πριν το μοντέλο κάνει το ντεμπούτο του μπροστά στα μάτια του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πιθανή ωστόσο είναι στα τέλη του Αυγουστου να προηγηθεί η διαδικτυακή αποκάλυψη του νοτιοκορεάτικου μίνι που φαίνεται πως θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένο.

Με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως η εικόνα που βλέπετε παραπάνω είναι αρκετά αντιπροσωπευτική, γίνεται ξεκάθαρο πως η σχεδιαστική ταυτότητα του i10 στην νέα του γενιά δεν θα είναι καθόλου συντηρητική. Αντίθετα, οι γραμμές του είναι αρκετές επιθετικές και σπορτίφ ενώ το μικρότερο ύψος και το μεγαλύτερο πλάτος που φαίνεται πως θα έχει του δίνουν ακόμα περισσότερους «πόντους» σε σχέση με την τωρινή γενιά. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα υιοθετούν πιο σπορ σχεδίαση και συνδυάζονται ιδανικά με την πιο πλατιά γρίλια που φέρει στα δύο άκρα της δύο στρογγυλά φώτα ημέρας. Πιο χαμηλά, οι δύο αεραγωγοί στον προφυλακτήρα προσδίδουν και αυτοί μεγαλύτερο δυναμισμό στην εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Η Hyundai σε ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι το νέο i10 θα γίνει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία του. Για να το πετύχει αυτό, η μάρκα θα εξοπλίσει το μοντέλο με πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό (Αpple CarPlay, Android Auto, πίσω κάμερα, ασύρματη φόρτιση κινητού) και πλήθος συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης όπως απόφυγή μετωπικής σύγκρουσης, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση φώτων κ.α.

Πληροφορίες για τα μηχανικά σύνολα δεν υπάρχουν αλλά, έτσι και αλλιώς, μεγάλες εκπλήξεις δεν πρέπει να περιμένουμε. Η παλέτα του θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel. Στην βενζίνη, ο 1.000άρης T-GDI των 120 ίππων λέγεται πως θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Tέλος, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Η νέα γενιά του Hyundai i10 έχει σχεδιαστεί, και αργότερα θα κατασκευαστεί, στην Γηραιά Ήπειρο.
 

Toyota
moto