Αναμενόμενη είναι η παρουσία των TSI συνόλων στα 1,0 και 1,5 λτ. με 110 και 150 ίππους αντίστοιχα.

Το νέο SEAT Leon σε δοκιμές στο Ring (+vid)

5.177 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2019)

To hatchback θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. Διαβάστε τι άλλο γνωρίζουμε.

Tις δοκιμές του στην πίστα του Nurburgring συνεχίζει το νέας γενιάς SEAT Leon, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως το μοντέλο θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί μπροστά στα μάτια του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σε αντίθεση με το Volkswagen Golf, το Leon συνεχίζει να «ντύνεται» με βαρύ καμουφλάζ, ωστόσο κάποια πρώτα στοιχεία για το τι πρέπει να περιμένουμε σχετικά με την εμφάνισή του έχουν ήδη γίνει γνωστά.

To νέο ισπανικό μικρομεσαίο χάτσμπακ μοντέλο θα αλλάξει αρκετά χωρίς όμως ριζικές επεμβάσεις. Η  φίρμα προσβλέπει σε ένα πιο δυναμικό μοντέλο, το οποίο όμως όλοι θα μπορούν να αναγνωρίσουν ως Leon. Tα νέα εντυπωσιακά και τραβηγμένα στις άκρες φώτα σε συνδυασμό με τη νέα εξάγωνη μάσκα και τον αιχμηρό προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά στυλιστικά στοιχεία του νέου Leon. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αρκετά χαμηλή γραμμή της οροφής τονίζουν περισσότερο το αυξημένο πλάτος, που αναμένεται να έχει το Leon. 

Σχετικά με τη γκάμα των κινητήρων, αναμενόμενη είναι η παρουσία των TSI συνόλων στα 1,0 και 1,5 λτ. με 110 και 150 ίππους αντίστοιχα, καθώς και του 1,6 TDI πετρελαιοκινητήρα. Oι εκδόσεις βενζίνης θα φέρουν ειδικά φίλτρα σωματιδίων ώστε να είναι εναρμονισμένες με τις νέες μεθόδους μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων, ενώ οι κινητήρες diesel θα διαθέτουν σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης (SCR) με υγρό εξάτμισης Adblue. Η κορυφαία έκδοση CUPRA, η οποία θα παράγεται από τη νέα και ομώνυμη υποδιεύθυνση της SEAT, αναμένεται να έχει απόδοση περί τα 350 άλογα δίνοντας ξανά στο Leon τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου παραγωγής της SEAT. 

 Tέλος, πολύ πιθανή είναι η προσθήκη δύο υβριδικών εκδόσεων και άλλης μιας αμιγώς ηλεκτρικής.
 

NEO TRAFIC
moto