Η ανανεωμένη Mercedes GLE Coupe όπως αναμένονταν παρουσιάστηκε επίσημα από την γερμανική εταιρεία.

Το μοντέλο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η μοναδική βενζινοκίνητη έκδοση που έχει ανακοίνωση μέχρι στιγμής η Mercedes είναι η ισχυρότερη AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe.

Τα νέα μοντέλα θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του 2020.

Στο εσωτερικό δε θα συναντήσουμε μεγάλες διαφορές σε σχέση με τη GLE.

Η Mercedes αναφέρει πως οι ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις συμβάλουν στη καλύτερη άνεση των επιβατών.

Ιδού η ανανεωμένη Mercedes GLE Coupe

14.654 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2019)

Η ανανεωμένη Mercedes GLE Coupe όπως αναμένονταν παρουσιάστηκε επίσημα από την γερμανική εταιρεία, ωστόσο δεν είναι μόνη της καθώς συνοδεύεται από την πιο ισχυρή Mercedes-AMG GLE 53 Coupe. Γνωρίστε τα μοντέλα.


Με σκοπό να μπει απέναντι από την BMW X6 και άλλα μεγάλα SUV-coupe πολυτελείας, η Mercedes σύστησε στο ευρύ κοινό την GLE Coupe, λίγες ημέρες πριν το μοντέλο κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
 
Το επανασχεδιασμένο coupe έρχεται με ένα εξελιγμένο σχέδιο, το οποίο στο εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από την προεξέχουσα ευρεία μάσκα και του αναμορφωμένους προβολείς LED. Παρόντες και οι μεγάλοι αεραγωγοί που βρίσκονται στο προφυλακτήρα. Προχωρώντας προς τα πίσω βλέπουμε τις μεγάλες ζάντες που μετρούνται από 19 έως 22 ίντσες, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η γραμμή που ακολουθεί η οροφή, που δίνει στο μοντέλο μια πιο coupe εμφάνιση. Διαθέτοντας έντονα και το σπορ στοιχείο, η GLE Coupe υιοθετεί διογκωμένα φτερά, ενώ τα πολύ λεπτά οπίσθια φωτιστικά σώματα, η διακριτική αεροτομή στην πίσω πόρτα και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης είναι τα στοιχεία που ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου.
 
Σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, η νέα GLE Coupe είναι 39 χιλιοστά πιο μακριά, 7 χιλιοστά πλατύτερη, ενώ το μεταξόνιο της έχει «τεντωθεί» κατά 20 χιλιοστά. Οι διαφορές αυτές είναι σχετικά μικρές, αλλά το Coupe εξακολουθεί να είναι 60 χιλιοστά μικρότερη από την κανονική.
 
Στο εσωτερικό δε θα συναντήσουμε μεγάλες διαφορές σε σχέση με τη GLE. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, καθώς και η ίδια διαστάσεων οθόνη αφής που συνοδεύει το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Το μοντέλο είναι επίσης εξοπλισμένο με δερμάτινο τιμόνι και σπορ καθίσματα. Η Mercedes αναφέρει πως οι ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις συμβάλουν στη καλύτερη άνεση των επιβατών, ενώ αυξημένος είναι και ο χώρος αποσκευών Με πεσμένα τα καθίσματα η χωρητικότητα από τα 655 λίτρα φτάνει τα 1.790 λίτρα, αριθμός που είναι κατά 70 λίτρα μεγαλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
 
Στην Ευρώπη, το μοντέλο θα προσφέρεται με τον εξακύλινδρο ντίζελ κινητήρα με δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Η GLE Coupe 350 d 4MATIC έρχεται με 272 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ η 400 d 4MATIC 330 ίππους και 700 Nm ροπής. Αμφότερες έχουν ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC που στέλνει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς.
 
Η μοναδική βενζινοκίνητη έκδοση που έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Mercedes είναι η ισχυρότερη AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe. Το μοντέλο παίρνει ισχύ από ένα ήπιο υβριδικό βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 435 ίππων και 520 Nm ροπής. Ωστόσο με τη συνδρομή του EQ Boost μπορεί για σύντομες χρονικές περιόδους να αυξήσει την ισχύ της κατά 21 ίππους και 249 Nm ροπής. Η Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκδοση είναι εξοπλισμένη με την αερανάρτηση AMG Ride Control+, με ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, με το  σύστημα AMG Active Ride Control, το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX και φυσικά πιο σπορ εξωτερικά χαρακτηριστικά λόγω του AMG χαρακτήρα της.  
 
Τα νέα μοντέλα θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του 2020.  

ELASTIKA 2024
moto