Η S-Class των SUV είναι εδώ!
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η S-Class των SUV είναι εδώ!

Δοκιμή: Νέα Mercedes GLE 300 d 4MATIC

18.807 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2019)

Η S-Class των SUV: Επιβλητική, τεχνολογικά προηγμένη και ικανή, η νέα Mercedes GLE καταφέρνει να γίνει σημείο αναφοράς για τα σύγχρονα πολυτελή και king size SUVs.


Η άνεση της νέας Mercedes GLE είναι κάτι απίστευτο ακόμη και με τη συμβατική ανάρτηση με τα ατσαλένια ελατήρια. Με την αερανάρτηση δηλαδή, τι θα γίνεται;

Η άνεση της νέας Mercedes GLE είναι κάτι απίστευτο ακόμη και με τη συμβατική ανάρτηση με τα ατσαλένια ελατήρια. Με την αερανάρτηση δηλαδή, τι θα γίνεται;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

What is new 
- Μεγάλο «αστεράτο» SUV
- Με κορυφαία αεροδυναμική
- 2λιτρος turbodiesel με 245 άλογα
- Μόνιμη τετρακίνηση και 9άρι αυτόματο κιβώτιο
- Καίει 10,6 λτ./100 χλμ
- Με απίθανες τεχνολογίες
- Από 91.890 ευρώ

Μπορεί η Mercedes να μην μας τα είχε πει και πολύ καλά με την πρώτη τουλάχιστον M-Class πίσω στο μακρινό 1997 -η ποιότητα της κατασκευής ήταν κατώτερη των προσδοκιών από ένα μοντέλο με το «αστέρι»-, η ουσία όμως είναι πως με αυτό το μοντέλο η γερμανική φίρμα κύρους έκοψε πρώτη την κορδέλα στην κατηγορία των πολυτελών μεγάλων SUV. Τα χρόνια πέρασαν, οι ανταγωνιστές παρουσίασαν τις αντιπροτάσεις τους με τα Audi Q7, BMW X5 και το Volvo XC90, η Mercedes όμως ούσα πρώτη διδάξασα κατάφερνε να έχει ένα λόγο παραπάνω.

Το όνομα M-Class διατηρήθηκε μέχρι και στην ανανέωση της 3ης γενιάς, η οποία και ονομάστηκε για πρώτη φορά GLE. Στην ουσία όμως ήταν απλά μια ανανέωση της M-Class. Σήμερα η Mercedes παρουσίασε με δόξα και τιμή την πρώτη εντελώς νέα GLE, η οποία διαθέτει πλέον ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Mercedes. 

Βασισμένη στην πλατφόρμα MRA, η νέα GLE έχει πάρει πέντε πόντους στο μήκος, φτάνοντας σχεδόν τα πέντε μέτρα, ενώ στο μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά οκτώ πόντους ανεβαίνοντας πια σχεδόν στα τρία μέτρα. Με μια λέξη; Επιβλητική. Όχι όμως μόνο στα νούμερα, αλλά και στην όψη μιας και από την πρώτη ματιά δείχνει πως πρόκειται σίγουρα για μια σύγχρονη Mercedes με την «ψαρωτική» μάσκα, όπου δεσπόζει το «αστέρι». Το καπό φέρει δυναμικές γραμμές που κάνουν πιο σκληρή τη νέα GLE, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

Με κορυφαία αεροδυναμική
Πίσω από την δυναμική εικόνα, η νέα Mercedes GLE κρύβει όμως και ουσία, όπως αυτή αποτυπώνεται στο απίστευτο τεχνολογικό της υπόβαθρο και στην κορυφαία της (για την κατηγορία) αεροδυναμική. Παρά τα όριο που βάζει ένα όχημα αυτού του ύψους και μεγέθους, οι σχεδιαστές κατάφεραν να ρίξουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας από το 0,32 της προηγούμενης γενιάς στο 0,29! Και δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι γεγονός ότι, αν έπρεπε να εξηγήσουμε όλο το σοφιστικέ τεχνικό υπόβαθρο της νέας GLE θα έπρεπε να τυπώσουμε μαζί με το περιοδικό ένα συνοδευτικό τόμο εγκυκλοπαίδειας. Ενδεικτικά ανάφερουμε πως το μέγεθος των ηλεκτρικών είναι τριπλάσιο της προηγούμενης και μόνο τα καλώδια που έχει μέσα της η νέα GLE ζυγίζουν 60 κιλά. Και μαζί βέβαια αναρίθμητες μονάδες ελέγχου και συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Πραγματικά, δε μπορώ φανταστώ πόσο χοντρό θα είναι το βιβλίο οδηγιών χρήσεως και τι εκπαίδευση χρειάζεται να κάνουν οι πωλητές για αυτό το αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto