3 φωτογραφίες »

Η ψηφιακή πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή μας δίνει μια πολύ καλή πρώτη γεύση για το πως θα ήταν η All-Terrain εκδοχή της υπάρχουσας C-Class.

Έρχεται νέα Mercedes C-Class All-Terrain

20.548 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2020)

Νέες πληροφορίες θέλουν την Mercedes-Benz να ετοιμάζει την crossover λογικής υπερυψωμένη έκδοση της C-Class station wagon, που θα τεθεί αντιμέτωπη με το Audi A4 allroad και το Volvo V60 CrossCountry.

Η «σκληροτράχηλη» Mercedes E-Class All-Terrain έκανε το ντεμπούτο της πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ούσα η μόνη εκπρόσωπος της γερμανικής premium φίρμας στην αγορά των υπερυψωμένων station wagon, εκεί που κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστούν τα Allroad μοντέλα της Audi και τα CrossCountry της Volvo. Εντούτοις, οι άλλες δύο εταιρείες προσφέρουν και μοντέλα μια οκτάβα κάτω σε μέγεθος, δηλαδή τα Audi A4 Allroad και Volvo V60 CrossCountry, τα οποία ουσιαστικά παίζουν μόνα τους σε αυτή την κατηγορία.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει οσονούπω, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα και θέλουν τους ανθρώπους της Mercedes-Benz να εργάζονται πάνω στην εξέλιξη της ολοκαίνουργιας μικρότερης C-Class All-Terrain. Έχοντας ως δεδομένο την ομοιότητα μεταξύ της C-Class και της E-Class μπορούμε να κάνουμε βάσιμες υποθέσεις για το στιλιστικό κομμάτι της περιπετειώδους έκδοσης της C-Class Estate. Πλαστικά προστατευτικά σε όλη την περίμετρο, διαφορετική μάσκα με δύο οριζόντια φιλέτα μπροστά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος θεωρούνται σίγουρα, όπως επίσης και μεγαλύτερες ζάντες.

Σε όλα αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και το σοφιστικέ σύστημα ρυθμιζόμενης αερανάρτησης Air Body Control που με το πάτημα ενός κουμπιού δίνει «αέρα» 35 χλστ. από το έδαφος, σε ταχύτητες έως και 35 χλμ./ώρα στην E-Class All-Terrain δίνοντας τη δυνατότητα να μεταβάλλει την απόστασή της από το έδαφος από τα 121 χλστ. έως και τα 156 χλστ., ανάλογα με την επιλεγμένη ρύθμιση. Προσθέστε και το σύστημα τετρακίνησης 4Matic που θα δίνει το «παρών» στην off road εκδοχή του premium wagon και υπάρχει μια ολοκληρωμένη συνταγή. Για τους κινητήρες δεν υπάρχουν πληροφορίες ωστόσο τα ράφια της Mercedes-Benz έχουν πολλά προϊόντα από τα οποία μπορεί να γίνει επιλογή είτε μιλάμε για diesel είτε για βενζίνη, αλλά και για υβριδικές λύσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα του μοντέλου, αυτή αναμένεται μέσα στο 2020, όταν θα παρουσιαστεί επίσημα και η νέα γενιά της Mercedes C-Class, αν και υπάρχουν υποστηρικτές που θέλουν το ντεμπούτο λίγο αργότερα, εντός του 2021. Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην πορεία. Σε κάθε περίπτωση, εσείς θέλετε να δείτε τη Mercedes C-Class All-Terrain στο δρόμο;

Mercedes
test center