Το Yaris με τα TRD εξαρτήματα.

To νέας γενιάς Yaris.

To εσωτερικό στη νέα γενιά.

To νέο Toyota Υaris με «καλούδια» TRD

16.813 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2019)

Η εμφάνιση του νέας γενιάς Yaris θα αναβαθμίζεται προαιρετικά με ειδικά εξαρτήματα κατασκευασμένα από το τμήμα TRD της φίρμας.

Σχεδόν μια εβδομάδα αφότου το ολοκαίνουριο Τοyota Yaris έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, μια πρώτη εικόνα του ιαπωνικού μικρού εξοπλισμένο με TRD εξαρτήματα έκανε την εμφάνισή της στο ιαπωνικό site της φίρμας.

Η μεγάλων διαστάσεων γρίλια του νέου Yaris διαιρείται στην εικόνα από ένα ανθρακονημάτινο διαχωριστικό, ενώ το μάτι τραβούν ακόμα τα δύο μαύρα κομμάτια που βρίσκονται ανάμεσα στην γρίλια και τα δύο φωτιστικά σώματα. Πιο χαμηλά, στις δύο άκρες του προφυλακτήρα βρίσκονται νέα αεροδυναμικά μέρη από ανθρακόνημα με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ στο υπόλοιπο αμάξωμα βλέπουμε πως υπάρχουν ανεμοθραύστες στα παράθυρα, νέες ζάντες με σκούρο φινίρισμα και πλαϊνές ποδιές.

Εικόνα για το πίσω μέρος δεν υπάρχει αλλά θεωρείται σίγουρο πως οι αναβαθμίσεις θα κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με το εμπρός μέρος. Πηγές από την Ιαπωνία κάνουν λόγο πως όλα τα TRD εξαρτήματα θα γίνουν διαθέσιμα για την αγορά εκεί από τον επερχόμενο Φεβρουάριο, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα προσφερθούν και στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε πως ντεμπούτο κάνει στο νέο Yaris η νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα GA-B η οποία συμπληρώνει προς τα κάτω την οικογένεια TNGA (Toyota New Global Architecture) μετά από τις μεγαλύτερες GA-C (Prius, C-HR & Corolla) και GA-K (RAV4). Χάρη στις εξελιγμένες τεχνολογίες συγκόλλησης, η πλατφόρμα συνδυάζει υψηλή ακαμψία με χαμηλό βάρος, αλλά και μειωμένο κόστος παραγωγής. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Toyota σε αντίθεση με την αυξητική τάση που επικρατεί, μείωσε το μήκος του Yaris κατά 5 χλστ., το οποίο πλέον ορίζεται στα 3.940 χλστ, ενώ ταυτόχρονα αύξησε το μεταξόνιο κατά 50 ολόκληρα χιλιοστά (2.560). Διευρυμένο κατά 50 χλστ. (1.745 χλστ. συνολικά) είναι και το πλάτος, ωστόσο το ύψος έχει μειωθεί κατά 40 χλστ. στα 1.470 χλστ..
 

Toyota
moto