Πρώτη εικόνα του Toyota Yaris Modellista

4.668 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2019)

Η μία μετά την άλλη ξεπηδούν οι βελτιωτικές προτάσεις για το ολοκαίνουργιο Toyota Yaris. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του οίκου Modellista να παρουσιάσει μια πρώτη γεύση από τις εικαστικές παρεμβάσεις που ετοίμασε για το ιαπωνικό μικρό.

Δείτε ΕΔΩ το θέμα και σε μορφή περιοδικού!
Μόλις μια εβδομάδα μετά το ντεμπούτο της νέας τέταρτης γενιάς του Toyota Yaris και μία μέρα αργότερα από την πρώτη εικόνα της πρότασης δια χειρός TRD (Toyota Racing Development) έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια πρώτη γεύση από αυτά που σχεδιάζουν οι άνρθωποι της Modellista. Όπως και το «κοστούμι» της TRD, έτσι και αυτό της Modellista προσθέτει ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα στο νέο Yaris με κάποια πρόσθετα αεροδυναμικά στοιχεία και εικαστικές αναβαθμίσεις. 

Αναλυτικότερα, παρατηρεί κανείς την ποδιά στο χρώμα του αμαξώματος χαμηλά στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα καθώς επίσης και τα πλαϊνά μαρσπιέ που δίνουν την αίσθηση της μείωσης της απόστασης του Yaris από το έδαφος. Επιπλέον αυτών, βλέπουμε κάποια νίκελ διακοσμητικά στους πλαϊνούς καθρέπτες, στα χερούλια και το πλαίσιο των θυρών, αλλά και στα εμπρόσθια φώτα. Φωτογραφίες ή έστω πληροφορίες για το πίσω μέρος δεν υπάρχουν προς το παρόν ωστόσο αναμένονται παρόμοιες αναβαθμίσεις. Πηγές από την Ιαπωνία κάνουν λόγο πως όλα τα εξαρτήματα της Modellista θα γίνουν διαθέσιμα για την αγορά εκεί από τον επερχόμενο Φεβρουάριο, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα προσφερθούν και στην Ευρώπη.

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε πως ντεμπούτο κάνει στο νέο Yaris η νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα GA-B η οποία συμπληρώνει προς τα κάτω την οικογένεια TNGA (Toyota New Global Architecture) μετά από τις μεγαλύτερες GA-C (Prius, C-HR & Corolla) και GA-K (RAV4). Χάρη στις εξελιγμένες τεχνολογίες συγκόλλησης, η πλατφόρμα συνδυάζει υψηλή ακαμψία με χαμηλό βάρος, αλλά και μειωμένο κόστος παραγωγής. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Toyota σε αντίθεση με την αυξητική τάση που επικρατεί, μείωσε το μήκος του Yaris κατά 5 χλστ., το οποίο πλέον ορίζεται στα 3.940 χλστ, ενώ ταυτόχρονα αύξησε το μεταξόνιο κατά 50 ολόκληρα χιλιοστά (2.560). Διευρυμένο κατά 50 χλστ. (1.745 χλστ. συνολικά) είναι και το πλάτος, ωστόσο το ύψος έχει μειωθεί κατά 40 χλστ. στα 1.470 χλστ..

AUTOFIT PASXA
vw