Ο πρόβολος υιοθετεί την μοντέρνα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας.

Στο πλάι ξεχωρίζουν τα μυώδη φτερά.

To «νέο» Mazda RX-8

28.876 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2019)

Μια ομάδα φοιτητών πήρε την κατάσταση στα χέρια της και παρουσίασε το δικό της RX-8 νέας γενιάς με έμπνευση από τα καινούρια μοντέλα της Mazda.


Πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια η Mazda παρουσίασε το RX-Vision Concept για δώσει στο κοινό μια πρώτη γεύση για το πώς θα μοιάζει το νέας γενιάς sportscar που θα κατασκεύαζε. Όπως γνωρίζετε, η έκδοση παραγωγής του concept δεν έλαβε ποτέ το πράσινο φως αλλά αυτό δεν εμπόδισε μια ομάδα φοιτητών από την Ιαπωνία να κατασκευάσουν την δική τους εκδοχή για το πώς θα έμοιαζε ένα νέο RX-8.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που είχαν φτιάξει στο παρελθόν ένα pick-up Lamborghini Urus βασισμένο πάνω σε ένα Toyota GT 86, ένα μίνι Honda ΝSX και πολλά άλλα παρόμοια projects. Το «νέο» RX-8 παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Τόκυο την περασμένη εβδομάδα υιοθετώντας αρκετά στοιχεία από το RX-Vision concept της Μazda.

Aν και το δημιούργημα είναι φανερό πως βασίζεται πάνω στο τελευταίο RX-8 η εμφάνισή του παραπέμπει περισσότερο σε κάποιο καινούριο μοντέλο της Mazda παρά στο ροτοράτο RX-8 που έχουμε γνωρίσει στους ελληνικούς δρόμους. Ο πρόβολος υιοθετεί την μοντέρνα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας όπως την γρίλια και τα λεπτά φωτιστικά σώματα ενώ χαμηλότερα ο προφυλακτήρας έχει δύο διακοσμητικούς αεραγωγούς. Στο πλάι ξεχωρίζουν τα μυώδη φτερά, ενώ στο πίσω μέρος οι δύο απολήξεις της εξάτμισης, τα πίσω φωτιστικά σώμα και η αεροτομή τραβούν την προσοχή.

Φυσικά, το αυτοκίνητο δεν θα μπει σε παραγωγή.

home pro
moto