Η ισχύς της Lithium φτάνει τα 900 άλογα και τα 1.355 Nm ροπής.

Η Ford σημειώνει επίσης πως το κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο.

Nέα Mustang «Lithium»

4.249 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2019)

Αυτή είναι η πρωτότυπη ηλεκτρική Mustang που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Webasto. Γνωρίστε την.


Μια ηλεκτρική Mustang αποφάσισε να κατασκευάσει η Ford σε συνεργασία με την εταιρεία Webasto σε μορφή concept κάτω από την ονομασία «Lithium». To πρωτότυπο έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση SEMA του Las Vegas και τράβηξε τα βλέμματα πάνω του χάρη στην τρομακτική ισχύ του.

Η Mustang Lithium είναι «χαμηλωμένη» και εξοπλίζεται με ανθρακονημάτινα μέρη, 20άρες σφυρήλατες ζάντες, το πακέτο κρατήματος της Ford Performance για την πίστα, Brembo εμπρός φρένα από την Shelby GT350R, πίσω διαχύτη, ανθρακονημάτινο καπό κατασκευής Webasto κ.α.

Η ισχύς της Lithium φτάνει τα 900 άλογα και τα 1.355 Nm ροπής χάρη στον Phi-Power ηλεκτρικό κινητήρα και το ηλεκτρικό σύστημα 800 Volt της Webasto με τεχνολογία EVDrive Technology. Aξίζει να σημειωθεί πως τα 800 Volt είναι διπλάσια τάση σε σχέση με αυτή που βρίσκουμε στα περισσότερα ηλεκτρικά παραγωγής με την φίρμα να κάνει επίσης λόγο πως αυτό επιτρέπει στο ηλεκτρικό σύστημα να είναι πιο ελαφρύ, ισχυρότερο και να παράγει λιγότερη θερμοκρασία.

Η Ford σημειώνει επίσης πως το κινητήριο σύνολο δεν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, όπως συνηθίζεται στα ηλεκτρικά, αλλά με μια Calimer έκδοση ενός Getrag MT82 χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, κατάλληλο για αγώνες drag. H μετάδοση αυτή έχει λάβει την φροντίδα της Ford Performance και Super 8.8 Torsen διαφορικό και προσφέρει την κίνηση στoυς Forgeline τροχούς που φορούν Michelin Pilot Sport 4S ελαστικά.

Αυτή την στιγμή δεν  υπάρχει κάποια σκέψη να μπει η έκδοση αυτή σε παραγωγή. Σύντομα όμως θα γίνει η πρεμιέρα του -εμπνευσμένου από την Mustang- νέου ηλεκτρικού Ford SUV.
 

Toyota
moto