Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε το νέο μικρομεσαίο της Skoda, το Scala, όμως είναι η πρώτη για την έκδοση 1,6 TDI.

Οδηγικά το Scala είναι άνετο. Το τιμόνι σχετικά ελαφρύ, ενώ υπό πίεση το αμάξωμα εμφανίζει κλίσεις.

Δοκιμή: Skoda Scala diesel

37.159 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2019)

Προσιτό να αγοράσεις και να οδηγείς: Η αυτόματη diesel εκδοχή του Skoda Scala ξεκινάει από τα 21.500 ευρώ, και η κατανάλωση περιορίζεται στα 6,5 λτ./100 χλμ.. Αυτά τα δύο νούμερα σε συνδυασμό με τους χώρους (βλ. πορτ-μπαγκάζ 467 λίτρα) κλείνουν το μάτι στον μέσο οικογενειάρχη.


Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε το νέο μικρομεσαίο της Skoda, το Scala, όμως είναι η πρώτη για την έκδοση 1,6 TDI, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Κάτι το οποίο βρίσκουμε θετικό και έξυπνο. Θετικό γιατί το κιβώτιο καλύπτει τα όποια κενά ισχύος ή αποθέματα ροπής του κινητήρα κάτω από τις 2.000 σ.α.λ., και έξυπνο από την πλευρά της ελληνικής αντιπροσωπίας γιατί κατάφερε να επιτύχει μια καλή τιμή για την αυτόματη έκδοση, η οποία θα έβαζε στην άκρη την χειροκίνητη αν υπήρχε.

Από 21.500 ευρώ 
Πιο αναλυτικά, η τιμή του μοντέλου ξεκινάει από τα 21.500 ευρώ για την έκδοση Ambition, ενώ με μόλις 470 επιπλέον (21.970 ευρώ) μπορείς να αποκτήσεις την έκδοση Style. Φυσικά, ούτε λόγος για το ποια προτείνουμε εμείς, αφού με 470 ευρώ παίρνετε επιπλέον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες βροχής και φώτων, πίσω φώτα full LED με δυναμικά φλας, φιμέ πίσω τζάμια και 17άρες ζάντες αλουμινίου. Νομίζουμε πως και εσείς την ίδια θα επιλέγατε…

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto