Ψηφιακή πρόταση για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η επόμενη Octavia RS.

Μια δεύτερη ψηφιακή πρόταση για το μοντέλο.

Kαι plug-in υβριδική η νέα Octavia RS;

5.901 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2020)

Σε βενζίνη, σε diesel αλλά και με plug-in υβριδική έκδοση θα προσφερθεί, σύμφωνα με όλα όσα έρχονται στο φως, η επόμενη Skoda Octavia RS.


H ολοκαίνουριας γενιάς Skoda Octavia παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο που μας πέρασε και είναι λογικό να έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται στο φως πληροφορίες για την πανίσχυρη RS έκδοση του μοντέλου.

Σύμφωνα με το Auto Express, η Octavia RS θα λανσαριστεί και ως plug-in υβριδική υιοθετώντας το κινητήριο σύνολο του νέου Volkswagen Golf GTE που αποτελείται από έναν 1.400άρη TSI κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια ηλεκτρική μπαταρία 13 kWh που προσφέρει 56 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας, σύμφωνα με τα τεστ του WLTP.

H ισχύς της Octavia RS λέγεται πως θα ξεπεράσει τα 245 άλογα και τα 400 Nm ροπής και ότι θα μπορεί να πετυχαίνει το 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 7 δευτερόλεπτα. Αυτό θα την κάνει ελαφρώς πιο αργή από την αποκλειστικά βενζινοκίνητη έκδοση καθώς η τελευταία, αν και θα προσφέρει ίδια επίπεδα ισχύος, θα ζυγίζει λιγότερο (λόγω μπαταρίας και ηλεκτρικού μοτέρ) έως και 250 κιλά. Λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να προσφερθεί μηχανικό κιβώτιο και έτσι, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της φίρμας αναμένεται να αποτελεί την μόνη διαθέσιμη επιλογή.

Φυσικά, η Skoda θα προσφέρει και μια πετρελαιοκίνητη έκδοση που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελείται από έναν 2λιτρο TDI με απόδοση 200 άλογα. Αξίζει να τονιστεί πάντως πως ο twin-turbo 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας του Kodiaq RS που αποδίδει 240 άλογα και 500 Nm ροπής θεωρείται σίγουρο πως δεν θα λάβει το χρίσμα.
 

Toyota
test center