Νέα υβριδικά Fiat 500 & Panda
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα υβριδικά Fiat 500 & Panda

38.504 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2020)

Η Fiat παρουσίασε τις ήπια υβριδικές εκδόσεις των Panda και 500 με μειωμένη κατανάλωση και ρύπους έως και 30%, που αποτελούν το πρώτο βήμα για τον εξηλεκτρισμό των Ιταλών.

Το 2020 σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ιστορία της Fiat που αριθμεί ήδη 120 χρόνια ζωής. Με την παρουσίαση των νέων εκδόσεων των Fiat 500 και Panda ξεκινά ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της μάρκας που θα συνεχιστεί με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Fiat 500e. Το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί για την κίνηση του αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια και θα παίξει κομβικό ρόλο στη στρατηγική της FCA. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το 2020 θα παρουσιαστούν μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που θα προσφέρουν στους καταναλωτές μια νέα προσέγγιση όσον αφορά στις φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.

Όσον αφορά στην παρουσίαση των νέων υβριδικών εκδόσεων για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα 500 και Panda θα προσφέρονται με μία κοινή ειδική σειρά, την "Launch Edition". Κίνηση και στις δύο περιπτώσεις θα δίνει το νέο Mild Hybrid σύστημα που συνδυάζει τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας FireFly χωρητικότητας 1.000 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 11 Ah. Το νέο σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. με 92 Nm ροπής, ενώ σε σχέση με τον κινητήρα 1,2 λτ. με 69 ίππους που αντικαθιστά προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως και 30% ανάλογα με τις συνθήκες). Όσον αφορά στη μετάδοση έχει επιλεγεί ένα νέο σύστημα με βάση το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο C514 ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το μηχανικό σύνολο εδρεύει πλέον 45 χλστ. πιο κοντά στο έδαφος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς λόγω του χαμηλότερου κέντρου βάρους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Παράλληλα το νέο σύνολο υπόσχεται να προσφέρει καλύτερα επίπεδα άνεσης χάρη στο σύστημα BSG που επιτρέπει την αθόρυβη και με περιορισμένους κραδασμούς ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα μέσω του συστήματος Stop&Start. Παράλληλα οι χρήστες επωφελούνται από το γεγονός ότι το κινητήριο σύνολο υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final, στοιχείο που ανάλογα με τη χώρα χρήσης προσφέρει προνόμια όσον αφορά στο κόστος χρήσης και τη δυνατότητα ελευθερίας κίνησης στο κέντρο των πόλεων.

Η ειδική σειρά με την οποία λανσάρονται τα δύο μοντέλα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από το τοποθετημένο στο πίσω μέρος λογότυπο "Hybrid", αλλά και το χαρακτηριστικό λογότυπο "H" στις μεσαίες κολόνες. Επιπλέον, ο «πράσινος» χαρακτήρας των δύο μοντέλων τονίζεται και στο εσωτερικό, εκεί που οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κατασκευασμένες από "SEAQUAL YARN" ένα συνθετικό ύφασμα πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά.

Καταλήγοντας, τα νέα 500 Hybrid και Panda Hybrid θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμα το πρώτο τρίμηνο του έτους χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποια πληροφορία για τις τιμές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
OPEL